Izvor: Sputnik/Svet arhiva vesti 28.04.2018

Snimak prinudnog sletanja indijskog vojnog aviona pored Moskve

Sputnik 28.04.2018
Avion Il-38 Vojno-vazduhoplovnih snaga Indije prinudno je sleteo sinoć na aerodrom „Žukovski“ u blizini Moskve, saopštila je korporacija „Iljušin“. „Avion Il-38 uspešno se prizemljio s neotvorenim prednjim stajnim trapom. Oko njega su… »

Ruski globalni navigacioni sistem GLONASS radi bez problema

Sputnik 28.04.2018
Saopštenja o navodnom globalnom otkazivanju rada ruskog navigacionog satelitskog sistema GLONASS nisu istinita, izjavio je zamenik generalnog direktora državne korporacije „Roskosmos“ za automatske kosmičke komplekse i sisteme Mihail Hajlov. Niz… »

Krimski most u punom sjaju (video)

Sputnik 28.04.2018
Na kanalu RT na Jutjubu objavljen je video-snimak probnog uključenja arhitektonskog osvetljenja Krimskog mosta. Snimak prikazuje luk iznad kolovoza na mostu osvetljen jarkoplavom bojom. Osvetljenje se neprekidno proteže celom dužinom mosta. Prema… »

„Stidim se svoje vlade i medija“ — Britanci pišu Ambasadi Rusije u Londonu

Sputnik 28.04.2018
Ambasada Rusije u Velikoj Britaniji objavila je na Tviteru odlomke pisama koja joj šalju Britanci u znak podrške ruskim diplomatama s obzirom na pogoršanje odnosa Moskve i Londona. Good to start every morning with letters of support… »

Brazil: Pucano na pristalice Lule da Silve, dvoje ranjeno

Sputnik 28.04.2018
Najmanje dve osobe su ranjene u južnoj brazilskoj državi Parana kada je zasad nepoznati napadač pucao na pristalice bivšeg predsednika Luisa Injasija Lule da Silve. Služba za javnu bezbednost je saopštila da se incident odigrao u jutarnjim satima u… »

Amerika poziva saveznike da uvedu sankcije Iranu

Sputnik 28.04.2018
Sjedinjene Američke Države pozivaju svoje evropske saveznike i druge zemlje da uvedu sankcije Iranu kako bi ta država obuzdala svoj raketni program, izjavio je danas viši politički savetnik američkog državnog sekretara Brajan Huk. „Pozivamo… »

Rusija će pobediti olovkom, ne olovom

Sputnik 28.04.2018
Rekordan broj učesnika međunarodnog sastanka visokih zvaničnika zaduženih za pitanja bezbednosti, koji je pod okriljem Saveta za bezbednost Ruske Federacije održan u Sočiju, svedoči o tome da Rusija ima sve više istomišljenika kada je reč o… »

Lavrov: Rusija i dalje otvorena za dijalog o Siriji

Sputnik 28.04.2018
Rusija je i dalje otvorena za dijalog sa svim partnerima u interesu pravednog rešavanja krize u Siriji, na osnovi koja je prihvatljiva svim grupama u Siriji, izjavio je tokom telefonskog razgovora s francuskim ministrom inostranih poslova Žan-Ivom le… »

RT raspisao međunarodni konkurs „Haled el Hatib“ za ratne izveštače

Sputnik 28.04.2018
Televizijski kanal RT raspisao je konkurs za dodelu međunarodnih priznanja posvećenih uspomeni na ratnog izveštača RT Arabika Haleda el Hatiba koji je poginuo u Siriji. Svake godine na dan Hatibove pogibije biće nagrađivani najbolji radovi ratnih… »

Nemački diplomata: Podeljenost Nemačke, EU i Rusije je u interesu Amerike

Sputnik 28.04.2018
Većina Rusa prijateljski je nastrojena prema Nemačkoj, a i većina Nemaca bi volela da se poboljšaju odnosi naše zemlje s Moskvom, izjavio je počasni konzul Nemačke u Rusiji Hajno Vize. To ometa Vašington koji, prema njegovom mišljenju, želi… »