Izvor: Studio B/Svet arhiva vesti 28.04.2018

Komičaru Bilu Kozbiju odredjen kućni pritvor

Studio B 28.04.2018
Američkom komičaru i glumcu Bilu Kozbiju odredjen je kućni pritvor dok ne bude doneta konačna presuda povodom optužbi za seksualno napastvovanje. Komičar će ostati u svom domu u Filadelfiji, uz elektronski nadzor, navodi agencija Asošiejted pres… »

Zimbabve legalizovao proizvodnju marihuane za medicinsku i naučnu upotrebu

Studio B 28.04.2018
Zimbabve je legalizovao proizvodnju marihuane za medicinsku i naučnu upotrebu, kao jedna od retkih afričkih zemalja koja je pretvorila gajenje droge u izvor prihoda javlja AP. U saopštenju ministra zdravlja Zimbabvea se kaže da pojedinci i korporacije… »

Hiljade izbeglica zbog novih sukoba u Mjanmaru

Studio B 28.04.2018
Zbog novih borbi između vojske i pobunjenika iz oblasti Kačin na severu Mjanmara, pobegle su hiljade ljudi. Prema nalazima Ujedinjenih nacija, oko 4.000 osoba je pobeglo od napada, a strahuje se da je mnogo više osoba ostalo zarobljeno u zonama… »

Nastavlja se kontrola na granicama Austrije

Studio B 28.04.2018
Na austrijskoj granici prema Mađarskoj i Sloveniji kontrole će biti produžene za još šest meseci, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova u Beču. Evropska komisija odobrila je nastavak graničnih kontrola za daljih šest meseci, pošto… »

Avganistan: Bombaš samoubica napao vojnu bazu, šest žrtava

Studio B 28.04.2018
Talibanski bombaš samoubica izveo je napad na vojnu bazu u južnoj provinciji Helmand u Avganistanu i usmrtio četiri civila i dva vojnika, saopštili su zvaničnici u toj zemlji. Portparol guvernera provincije Helmand Omar Zavk, izjavio je da su tri… »