Izvor: Vesti online/Svet arhiva vesti 28.04.2018

Šta dogovor dveju Koreja donosi Rusiji, a šta SAD?

Vesti online 28.04.2018
Vest da su Severna i Južna Koreja objavile kraj primirja, koje traje od 1953. godine, sa ciljem da ga pretvore u trajni u mirovni sporazum, predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je ocenio kao "veoma pozitivnu" i istakao da je predsednik Rusije Vladimir… »

Tramp sa Merkelovom: NATO više pomaže Evropljanima nego Amerikancima

Vesti online 28.04.2018
"Mi štitimo Evropu, a plaćamo više nego svi ostali", rekao je američki predsednik prilikom susreta sa nemačkom kancelarkom. Američki predsednik Donald Trump izjavio je da NATO više pomaže Evropljanima nego Amerikancima. "NATO je fantastičan, ali… »

"Zapad planira podelu Sirije i preoblikovanje Bliskog istoka"

Vesti online 28.04.2018
Zapadne zemlje koriste reči podrške suverenitetu, nezavisnosti i teritorijalnom integritetu Sirije kao pokriće za svoje planove da preoblikuju Bliski istok, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Sergej Lavrov je to rekao na sastanku… »

Rusi i Arapi pomerite se, Ameri postaju lideri

Vesti online 28.04.2018
SAD će verovatno naredne godine prestići Saudijsku Arabiju i postati najveći svetski izvoznik nafte, prema procenama američke banke Sitigrup. Imajući u vidu činjenicu da je američka proizvodnja nafte porasla na nezapamćeni nivo u trenutku kada… »

Rusija: Došli smo u posed američkih "tomahavka"

Vesti online 28.04.2018
Dok Rusija tvrdi da se došla u posed američke krstareće rakete "tomahavk", SAD te navode odbacuju kao "apsurdne". Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je Rusija došla do raketa "tomahavk" i da će ih proučiti kako bi poboljšala svoje… »

Medvedev: Rusija će odgovoriti, ali...

Vesti online 28.04.2018
"SAD se nepristojno ponašaju, odgovor Rusije na sankcije treba da se oseti, ali sve predloge o kontrasankcijama treba još jednom izvagati - ne sme se naštetiti sebi", izjavio je premijer Rusije Dmitrij Medvedev. - To je zakon koji sada razmatraju… »

Goreo Trampov toranj u Azerbejdžanu, požar ugašen (VIDEO)

Vesti online 28.04.2018
Požar koji je izbio u zdanju "Tramp tauer Baku" u glavnom gradu Azerbejdžana je ugašen, prenose ruski mediji. Jedna osoba je u teškom stanju hospitalizovana zbog trovanja dimom. Toranj, koji ima 33 sprata i visok je 130 metara, je dovršen, ali još… »

Američki nosač aviona Hari Truman uplovio u Mediteran

Vesti online 28.04.2018
Američki nosač aviona Hari Truman ušao je u Mediteran nakon što je prošao Gibraltarski moreuz, objavljeno je na sajtu Navy.mil. Komandant nosača, kapetan Nikolas Diena, izjavio je da je ponosan na profesionalnu veštinu posade koja je prikazana… »

Novi napadi na Saudijsku Arabiju: Oborene četiri balističke rakete

Vesti online 28.04.2018
Sistem protivvazdušne odbrane Saudijske Arabije oborio je četiri balističke rakete, koje su lansirali pripadnici "Ansar Alah" po teritoriji Kraljevstva, navodi saudijski portal "Adžil". Rakete su bile oborene iznad provincije Džizan, na jugu… »

Mirovnjaci pustili Sirijce da poginu? "Bilo je pakleno"

Vesti online 28.04.2018
Austrijski vojnici u sastavu mirovne misije UN u Siriji optuženi su da su dozvolili da sirijski vojnici stradaju neobavestivši ih o zasedi za koju su znali. Reč je o događaju iz septembra 2012. godine, kada su austrijski mirovnjaci primetili kako… »