Izvor: Danas arhiva vesti 05.05.2018

Vulin: Brnabićeva nije nudila ostavku

Danas 05.05.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da premijerka Ana Brnabić „sasvim sigurno nije nudila ostavku na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije“, zbog sukoba povodom tvita Nenada Popovića o slikovnici „Moja dugina porodica“. Vulin je u… »

Protesti „On nije naš car“ u Moskvi protiv Putina

Danas 05.05.2018
Više hiljada ljudi okupilo se danas na Puškinovom trgu u Moskvi na neodobrenom protestu protiv inauguracije predsednika Rusije Vladimira Putina, a policija je privela organizatora skupa Alekseja Navaljnog, preneo je AP. Protesti pod nazivom „On nije… »

Milojević potpisao novi ugovor sa Zvezdom

Danas 05.05.2018
Trener Crvene zvezde Vladan Milojević produžio je ugovor sa klubom iz Ljutice Bogdana na još dve godine, saopšteno je iz kluba. Šef struke koji je crveno-belima doneo prvo proleće posle 26 godina, odlučio je da i naredne dve sezone vodi šampiona… »

Policija zatvorila put ka Hrtkovcima iz pravca Šapca

Danas 05.05.2018
Dan uoči najavljenog dolaska Vojislava Šešelja u Hrtkovce, policija je zatvorila prilaz tom selu iz pravca Šapca. Kako javlja reporterka N1, policija zaustavlja sve automobile pre mosta na Savi u Šapcu i upućuje ih na alternativne pravce. Javno… »

Šešelj: Ići ćemo u Hrtkovce, pa policija neka tuče

Danas 05.05.2018
Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj smatra da je država nervozno reagovala na najavljeni skup i da nije bilo nikakve opasnosti od incidenata, te da razloga za zabranu nije bilo, piše na portalu televizije Pink. Šešelj je za Televiziju… »

Uhapšen lekar zbog sumnje da je primao mito

Danas 05.05.2018
Pripadnici MUP-a – Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su lekara specijalistu u Opštoj bolnici u Ćupriji S.L. (1955), zbog postojanja osnova… »

Policija uhapsila dve osobe zbog osumnjičene za delo teške krađe

Danas 05.05.2018
U zajedničkoj koordiniranoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Kraljevu i Kragujevcu, ubrzo nakon teške krađe na auto-putu uhapšeni su D.S. (1971) i D.V. (1983) iz Kraljeva, osumnjičeni da su izvršili to krivično delo… »

Lončar najavio zaposlenje za 100 medicinskih radnika

Danas 05.05.2018
U narednih nekoliko nedelja 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta dobiće posao u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, dogovoreno je na sastanku dekana medicinskih fakulteta i ministra zdravlja Zlatibora Lončara. Pored toga što će dobiti posao… »

Nedimović: Nema opasnosti od zagađenja Save

Danas 05.05.2018
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je na Radio-televiziji Srbije da reka Sava u Srbiji nije zagađena i da je prošla opasnost, nakon što se otrovna bujica izlila iz deponije fabrike sode u BiH kod Tuzle. „Sve je pod kontrolom, u reku… »

DJB: Vladi Srbije treba zakon o poreklu imovine

Danas 05.05.2018
Vlada Srbije ne treba da osniva koordinaciono telo koje će se baviti preporukama Grupe zemalja protiv korupcije (GRECO), već da omogući da pravosuđe bude nezavisno, kazano je iz Dosta je bilo. U DJB smatraju da Vlada treba da sluša svoj Savet za… »