Izvor: Dnevnik/Vojvodina arhiva vesti 05.05.2018

Građani graditelji malih javnih površina

Dnevnik 05.05.2018
Konkurs „Nova mesta – Mikrogranting” za uređenje malih javnih površina u Novom Sadu i zoni koja obuhvata Sremske Karlovce, Beočin i Irig, otvoren je do 20. maja. U okviru toga građani imaju priliku da sami izaberu konkretne lokacije i do kraja… »

Belocrkvanin zbog vaterpola odrasta u Kragujevcu

Dnevnik 05.05.2018
BELA CRKVA: Belocrkvani rano proplivaju, vežu se za jezero i VK „Jezero“ i počinju da maštaju o visokim dometima u ovom našem trofejnom sportu. Neki promene interesovanja, a kad neko sa 14 godina zbog ovog sporta ode iz rodnog mesta, to je znak… »

Kikindska suvača u projektu prekogranične saradnje

Dnevnik 05.05.2018
KIKINDA: Konzervacija i restauracija kompletnog drvenog mehanizma Suvače u Kikindi i dogradnja novih sadržaja za obogaćenje turističke ponude finansiraće se u okviru projekta „Mlinovi koji melju, putevi koji spajaju” sredstvima Evropske unije… »

Stiže dugo očekivani asfalt u Ulicu bratstva-jedinstva

Dnevnik 05.05.2018
BANATSKO ARANĐELOVO: Radovi na izgradnji asfaltnog puta u Ulici bratstva-jedinstva u Banatskom Aranđelovu počeli su krajem aprila i trebalo bi da se ubrzo završe. Posao je poveren firmi „Graditelj NS” iz Novog Sada, a kako je precizirao predsednik… »

U Šidu otvorena kancelarija za smanjenje siromaštva

Dnevnik 05.05.2018
ŠID: Na osnovu sporazuma sa Udruženjem građana „Duga” iz Ade o učešću u doniranom projektu, šidska opština otvorila je Kancelariju za smanjenje siromaštva. Reč je o pružanju integrisanih socijalnih usluga i širenju društveno korisnog rada… »

Nova namena Stefaneumu i Svetosavskom domu

Dnevnik 05.05.2018
Sveti arhijerejski Sinod Srpske pravoslavne crkve krajem prošle godine odlučio da zgradu Svetosavskog doma ustupi Srpskoj akademiji nauka i umetnosti za smeštaj arhiva, a da se u Stefaneumu formira muzej Karlovačke mitropolije. Vest da je Sveti… »

Sombor: Nekretnine prolaze kroz rešeto

Dnevnik 05.05.2018
SOMBOR: Mada su poznati, za srpske prilike, kao izuzetno uredne platiše kada su u pitanju svi komunalni računi i poreske obaveze po osnovu posedovanja nekretnina, Somborci od prvih dana maja imaju priliku da u svojim domovima „ugoste“ popisivače… »

Vojna vežba na poligonima Titel i Taraš od 8. do 17. maja

Dnevnik 05.05.2018
TITEL: Vojska će od 8. do 13. maja od 8 do 16 časova, imati vežbe gađanja brodskim naoružanjem ciljeva na kopnu i vodi na poligonu „Titel“, i od 13. do 17. maja od 9 do 15 časova gađanje brodskim naoružanjem ciljeva u vazdušnom prostoru na… »

Danas u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog: Deca slikaju sebe

Dnevnik 05.05.2018
Dečja radionica „Autoportret”, u okviru pratećeg programa izložbe „Pasteli Marka Čelebonovića”, biće održana danas od 13 sati u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, Trg galerija 2. Po ugledu na stvaranje Marka Čelebonovića, koji je često… »