Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 05.05.2018

Ivanjica potopljena, grad desetkovao maline

Glas Zapadne Srbije 05.05.2018
Ivanjica – Jaka kiša i grad pogodili su centar Ivanjice i okolna sela. Kako Glas zapadne Srbije nezvanično saznaje, nezapamćena oluja počela je oko 18 časova i 45 minuta, , a prema rečima očevidaca takvu kišu ne pamte godinama unazad. Zajedno sa… »

Toplo, ali nestabilno, moguće nepogode

Glas Zapadne Srbije 05.05.2018
U Srbiji će biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, u većini mesta sa dužim periodima sunčanog vremena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Posle podne i uveče se na jugozapadu, zapadu i severozapadu Srbije, a u nedelju i u… »

Prodao telad, pa završio na sudu! I to zbog jednog papira!

Glas Zapadne Srbije 05.05.2018
Srpske stočare, pored gomile problema pogodio je još jedan, ali ovaj put adminstrativne prirode. Jovica Filipović, sa golijskog sela Mlanča, završio je na sudu u Kraljevu jer nakon prodaje dva teleta nije dobio povratne papire od kupca. Naime… »

Sudbina srpskog naroda rešena 1941. godine na Ravnoj Gori? Tito i Draža pregovarali u kafani!

Glas Zapadne Srbije 05.05.2018
Gornji Milanovac, Brajići - Kafana na Ravnoj Gori u selu Brajići, mesto je gde su se Draža Mihajlović i Josip Broz Tito sreli, i oči u oči zadnji put razgovarali 1941 godine. Radomir Petrović tad je imao samo četiri godine, ali Titov dolazak mu je… »

Adis Micanović najavio štrajk glađu: Prijavio kriminal, ukinut mu „sportski dinar“

Glas Zapadne Srbije 05.05.2018
Prijepolje - Predsednik Odbojkaškog kluba „Bambi Volej“ Adis Micanović obratio se otvorenim pismom Ministru omladine i sporta, Sportskom savezu Srbije i predsedniku opštine Prijepolje nezadovoljan iznosom sredstava opredeljenih u 2018. godini… »

Vučić: Očekujemo velike pritiske

Glas Zapadne Srbije 05.05.2018
,,Pred nama je težak period, očekujem velike pritiske, ostaje da vidimo šta je to što će Srbiji da ponude", izjavio je juče Aleksandar Vučić. To je izjavio predsednik Srbije odgovarajući na pitanje novinara o najavi promene formata izveštavanja… »

Guslarsko poetsko veče u Ivanjici

Glas Zapadne Srbije 05.05.2018
Ivanjica - U plavoj sali Doma kulture u Ivanjici, u sredu 9.maja održaće se guslarsko poetsko veče sa gostima. Gosti ove večeri biće najbolji guslari iz predhodne godine i pobednici na mnogim takmičenjima, kao i zdravičari i pesnici iz Amaterskog… »

Reforma poreza na imovinu

Glas Zapadne Srbije 05.05.2018
Topola – U skupštinskoj sali Opštine Topola održana je obuka saradnika – popisivača na terenu u okviru Programa Reforma poreza na imovinu, objavljeno je na sajtu opštine Topola. Angažovano je šest saradnika – popisivača koji će tokom… »

Dobri samarjani donirali mobilni EKG ivanjičkoj Hitnoj službi

Glas Zapadne Srbije 05.05.2018
Ivanjica - Viber grupa ’’Dobri samarjani’’ uspešno je sprovela još jednu u nizu humanitarnih akcija. Juče je ivanjičkoj Hitnoj službi predat mobilni EKG aparat za koji su humanitarci okupljeni u ovoj grupi obezbedili 106 200,00 dinara… »

Vučić: Biće značajnog povećanja plata i penzija

Glas Zapadne Srbije 05.05.2018
Državna kasa je u odličnom stanju i mogu sa sigurnošću da kažem da će biti značajnijeg povećanja plata i penzija, izjavio je Aleksandar Vučić. Predsednik Srbije je, odgovarajući na pitanja novinara, izjavio da je April završen budžetskim… »