Izvor: Jugmedia arhiva vesti 05.05.2018

Devojke povređene u sudaru taksija i golfa

Jugmedia 05.05.2018
U sudaru taksi vozila i „golfa“ u Dušanovoj ulici nadomak Skupštine grada Niša noćas nešto iza ponoći povređene su dve dvadesetdvogodišnje devojke. Prema navodima lekara niške Hitne pomoći jedna od devojaka zadobila je povrede glave, a druga… »

Slava SPS u Leskovcu, stranka puna ljudi

Jugmedia 05.05.2018
Rezanjem slavskog kolača u prisustvu velikog broja članova, rukovodstva i gostiju, večeras je u prostorijima vladajuće Socijalističke partije u Leskovcu obeležena strančka slava Đurđevdan. Domaćim slave Nebojša Kocić je posle rezanja kolača… »

Leskovac: Demokrate obeležile stranačku slavu

Jugmedia 05.05.2018
Članovi i simpatizeri opozicione Demokratske strane u Leskovcu obeležili su danas stranačku slavu Đurđevdan: slava svetog velikomučenika i pobedonosca Georgija. Slavski kolač preskla je domaćin slave Ivana Janković, PR Gradskog odbora i predala… »

Bdenje u crkvi Sveti Đorđe u Belom Potoku kod Leskovca

Jugmedia 05.05.2018
Vladika niški Arsenije sa leskovačkim sveštenstvom održao je danas bdenje u crkvi Svetog velikomučenika Georija u Belom Potoku kraj Leskovca, uoči sutrašnjeg hrišćanskog praznika Đurđevdan. Bdenje je održano u prisustvu meštana i predstavnika… »

Očišćen Hisar posle prvomajskih izleta

Jugmedia 05.05.2018
Aktivisti Mesne zajednice Moše PIjade, u saradnji sa zaposlenima u JKP Komunalac i PWW-om, čistili su danas plato na brdu Hisar iznad Leskovca, kao i park Devet Jugovića u njegovom podnožju, a u organizaciji Gradske uprave za zaštitu životne… »

Danas je Svetski dan higijene ruku u bolnicama

Jugmedia 05.05.2018
Svetski dan higijene ruku u zdravstvenim ustanovama obeležava se danas pod motom: „Sаčuvајtе živоtе – оpеritе svоје rukе“. Stručnjaci ukazuju da je to jedna od osnovnih mera prevencije bolničkih infekcija koja ne košta mnogo, te… »

Kancerogeni otpad iz Crne Gore se ne skladišti u Leskovcu!

Jugmedia 05.05.2018
Nagađanja kojima se crnogorski mediji mesecima bave su klasična podmetanja, neistina i laž, kaže za Jugmediu Srđan Nisić, direktor komunalnog preduzeća PWW Leskovac, čija je centrala u Austriji. Mediji susedne nam države spekulišu da bi 109.000… »

Ni Đurđevdan nije ono što je bio, Romi podeljeni

Jugmedia 05.05.2018
Iako je Đuđevdan praznik kojeg Srbi, po verovanju, slave i pre nego su primili hrišćanstvo, on se nekako decenijama vezuje ponajviše za Rome, bar na jugu Srbije, za ritual klanja i pečenja jagnjadi, uz obavezan uranak u noći između 5. i 6. maja… »

Samaraši iz Bosne nezamenljivi u sprskim šumama

Jugmedia 05.05.2018
U planinama na jugu Srbije do pre desetak godina bilo je na desetine samaraša i to prvenstveno iz Bosne. Sada ih ima svega desetak jer je manje organizovane seče šuma, ali i zbog toga jer su mnogi odustali od tog teškog posla. Samaraši su i dalje… »

LESKOVAČKI PARADISO

Jugmedia 05.05.2018
Ajde, da batalim beskorisne rasprave sa komentatorima, i iznošenje na svetlost dana sage o žandarmerijskom podnaredniku, nego da se vratim leskovačkoj svakodnevnici. Čitam, prošle subote, u listu „Danas“ tekst književnika iz Leskovca Saše… »