Izvor: Moj Novi Sad arhiva vesti 05.05.2018

Vreme danas: Toplo sa mogućom kišom krajem dana, u NS najviša dnevna 29°C

Moj Novi Sad 05.05.2018
U Srbiji će u subotu 5. maja biti toplo uz duže sunčane periode i razvoj oblaka popodne koji mogu usloviti lokalne pljuskove s grmljavinom. Veća šansa za kišu je u zapadnim predelima, krajem dana kiša je moguća i na severu. Duvaće slab istočni… »

Putevi zatvoreni zbog najave da će se održati zabranjeni skup u Hrtkovcima

Moj Novi Sad 05.05.2018
Građani Srbije su još jedanput taoci Vojislava Šešelja – ovog puta zbog njegove najave da neće odustati od održavanja zabranjenog skupa u Hrtkovcima 6. maja, 26 godina nakon što je održao skup u tom mestu zbog kojeg je pravosnažno osuđen na 10… »

Konkurs za upis dece u državne vrtiće u Novom Sadu traje do 9. maja

Moj Novi Sad 05.05.2018
Ove godine u vrtićima Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" ima mesta za 1.561 mališana. U jaslicama, odnosno za decu od šest meseci do tri godine, slobodna su 724 mesta, dok je za decu od treće do sedme godine na raspolaganju 254 mesta u… »

Dom zdravlja "Novi Sad": Besplatna predavanja za dijabetičare

Moj Novi Sad 05.05.2018
Savetovalište za dijabetes Doma zdravlja organizuje predavanja jednom nedelju, u objektima "Liman" i "Jovan Jovanović Zmaj". Svi pacijenti u Savetovalištu svakodnevno imaju mogućnost da dobiju uputstva o pravilnoj ishrani, fizičkoj aktivnosti i stilu… »

Lončar: Posao u Srbiji za 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta

Moj Novi Sad 05.05.2018
Na zajedničkom sastanku dekana medicinskih fakulteta i ministra zdravlja Zlatibora Lončara dogovoreno je da u narednih nekoliko nedelja 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta dobiće posao u zdravstvenim ustanovama u Srbiji. Lončar je rekao da… »

Stevan Moljac u ugostiteljstvu od srednje škole, a od nedavno u tu sferu uveo i biciklizam

Moj Novi Sad 05.05.2018
Statistika kaže da je svaki treći mladi čovek od trideset godina bez posla, da većina mladih napušta Srbiju ili želi da je napusti. Sa druge strane u ovom gradu postoje i oni koji su poput Stevana Moljca koji ima čak četiri ugostiteljska objekta… »

"Pešačimo u prirodi": U nedelju 6. maja šetnja od Bukovca do Paragova

Moj Novi Sad 05.05.2018
Planinarsko smučarsko društvo "Železničar" iz Novog Sada i "Vilina vodica" iz Bukovca u nedelju organizuje redovnu akciju "Pešačimo u prirodi". Planirana staza je: Bukovac – Masna ćupa – Iriški venac – Paragovo. Polazak je zakazan u 8.30… »

ISTRAŽIVANJE: Koliko brza hrana utiče na neplodnost kod žena?

Moj Novi Sad 05.05.2018
Ishrana bogata masnoćama, šećerom i solima može značajno uticati na promene u organizmu, pokazala je studija australijskih naučnika. Istraživanjem je utvrđeno da redovno konzumiranje brze hrane udvostručuje opasnost od neplodnosti kod žena… »

"Novosti": Iako je poskupelo, gorivo se prodaje jeftinije

Moj Novi Sad 05.05.2018
Ko je natočio gorivo pre prvomajskih praznika platio je više nego oni koji su u četvrtak tankovali svoje rezervoare bez obzira što je na skoro svim benzinskim pumpama u Srbiji gorivo poskupelo od jednog do sedam dinara po litru. Da li zbog pada… »

Privremena izmena saobraćaja vozova na novosadskoj pruzi

Moj Novi Sad 05.05.2018
Zbog infrastrukturnih radova na Žeželjevom mostu, od 7. maja u 23.25 časova do 8. maja u 14.45 časova, doći će do privremene izmene saobraćaja vozova. Za putnike međunarodnih vozova koji polaze iz stanice Beograd za Beč u 07.35 časova, za… »