Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 05.05.2018

Lončar: Cilj je da se najbolji mladi lekari zadrže u Srbiji

Nova ekonomija 05.05.2018
U narednih nekoliko nedelja 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta dobiće posao u zdravstvenim ustanovama u Srbiji. To je dogovoreno na zajedničkom sastanku dekana medicinskih fakulteta i ministra zdravlja Zlatibora Lončara. Lončar kaže da… »

Nedimović: Od aranžmana sa Turcima cena mesa iz Srbije porasla

Nova ekonomija 05.05.2018
Trgovina prehrambeno-poljoprivrednim proizvodima sa Turskom je potpuno nova i dobra priča, kaže ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. "Moram da kažem da mi 2017. imamo 34 odsto veću razmenu sa Turskom u oblasti poljoprivredje i prehrambenih… »

Aerodrom Niš: Izjave ministarke ne odgovaraju stvarnom stanju stvari

Nova ekonomija 05.05.2018
Nadzorni odbor i direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović demantovali su izjave resorne ministarke o ugroženoj bezbednosti vazdušnog saobraćaja na aerodromu Kao i o nesposobnosti rukovodstva grada i tog preduzeća da njime upravljaju… »

Trampova administracija će objaviti neverovatne trgovinske sporazume

Nova ekonomija 05.05.2018
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da nema potrebe "uvoditi fer odnose u trgovinu između SAD i Kine". On je novinarima u Beloj kući rekao da će njegova administracija "objaviti neke neverovatne trgovinske sporazume", prenosi AP. Tramp je… »

Kod najbogatijeg na svetu radnici ne smeju u toalet

Nova ekonomija 05.05.2018
Uslovi rada u američkom gigantu Amazonu su nehumani, a plate male, svedoče radnici. "Bez razgovora s kolegama niti vremena za odlazak na WC ili ručak, kažnjavanje zbog uzimanja bolovanja, smene od deset i više sati i sve to za čak 2.250 dolara… »

Grad veličine oraha potpuno uništio zasade malina u Arilju

Nova ekonomija 05.05.2018
U nekoliko sela u Arilju grad veličine oraha potpuno je uništio zasade malina i druge privredne useve, rečeno je agenciji Beta u Sektoru za vanredne situacije. Nevreme je pogodilo i Novi Pazar i selo kod Kraljeva. Veliko nevreme sa jakom kišom i… »

Vesić: Novi bulevar u okviru kompleksa 'Beograd na vodi'

Nova ekonomija 05.05.2018
Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da se privode kraju radovi na novom bulevaru u okviru kompleksa "Beograd na vodi". Taj bulevar će spojiti Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića. "Ovaj bulevar će na inicijativu predsednika Vučića… »

Tražene količine gasa premašuju šest puta našu godišnju potrošnju

Nova ekonomija 05.05.2018
Jedna od tema razgovora tokom posete srpskog predsednika Turskoj i Rusiji je snabdevanje gasom. Na javni poziv za rezervaciju kapaciteta "Novog gasno-trasportnog sistema" koji Srbija razvija od bugarske do mađarske granice, javilo se devet kompanija… »

Bafet kupio 75 miliona akcija Epla - dostigle rekordnu vrednost

Nova ekonomija 05.05.2018
Akcije kompanije Epl dostigle su rekordnu vrednost nakon što je jedan od vodećih svetskih investitora Voren Bafet kupio 75 miliona akcija te kompanije. Kupovinom akcija Epla u prvom tromesečju ove godine, vrednih između 11 i 14 milijardi dolara, Bafet… »

Tokom noći uklonjeno 100 bahato parkiranih automobila na Ušću

Nova ekonomija 05.05.2018
JKP „Parking servis" sproveo je veliku akciju uklanjanja nepropisno parkiranih vozila sa šetališta i zelenih površina na Ušću. Tokom noći, po nalogu komunalne inspekcije, uklonjeno je oko 100 bahato parkiranih automobila u koordinaciji sa… »