Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 05.05.2018

Zabrana saobraćaja zbog „Đurđevdanskog karnevala“

RT Kragujevac 05.05.2018
Zbog organizacije „Đurđevdanskog karnevala“, u nedelju 6. maja od 6.00 časova važiće zabrana parkiranja u ulici Aleksandra Prvog Karađorđevića, na potezu od „Pionira“ do Velikog parka. Parking servis apeluje na sve korisnike opštih… »

Izložba slika Zorana Krulja

RT Kragujevac 05.05.2018
U Galeriji Art otvorena je izložba slika Zorana Krulja, umetnika iz Podgorice. Autor je u statusu slobodnog umetnika i do sada je samostalno izlagao 35 puta u zemlji i inostranstvu. Učestvovao je na mnogim domaćim i međunarodnim likovnim kolonijama… »

Sve o kulturnim dešavanjima na jednom mestu

RT Kragujevac 05.05.2018
Povodom đurđevdanskih svečanosti, koje se u godini jubileja odvijaju pod sloganom „Kragujevac moj glavni grad“ pod pokroviteljstvom Skupštine grada počeo je sa radom specijalizovani sajt kulturakg.com koji objedinjuje celokupnu kulturnu ponudu… »

Održan defile „Folklornog maratona“

RT Kragujevac 05.05.2018
U popodnevnim satima, od Velikog parka do Trga kod Krsta, održan je defile „Đurđevdanskog folklornog maratona“ u organizaciji Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrašević. Na trgu kod Krsta predstavilo se nekoliko kulturno umetničkih… »

Epicentar: Miljan Bjeletić

RT Kragujevac 05.05.2018
O kulturnoj sceni grada, investicijama, poziciji Kragujevca na kulturnoj mapi Evrope i sveta i Majskim svečanostima, u emisiji „Epicentar“ govori Miljan Bjeletić, član Gradskog veća za kulturu.… »

„Žikina šarenica“ u Kragujevcu

RT Kragujevac 05.05.2018
Đurđevdanske svečanosti povodom dana grada upotpunilo je i emitovanje emisije „Žikina šarenica“. Na platou ispred zgrade grada Kragujevčani su pratili program uživo u kome su učestvovali brojni sugrađani. Autor popularnog programa ovog… »

Specijalna emisija povodom Dana grada

RT Kragujevac 05.05.2018
U nedelju 6. maja na programu televizije Kragujevac pogledajte specijalnu emisiju „Kragujevac moj glavni grad“. Od 9 do 14 časova pratićete: svečanu sednicu skupštine grada, uključenja reportera tokom otkrivanja spomenika Milošu Obrenoviću… »

Fiesta karavan u Kragujevcu

RT Kragujevac 05.05.2018
Viva Kompani iz Kragujevca, ovlašćen Fordov diler i serviser za područje Šumadije i Pomoravlja domaćin je Fiesta karavana. Ovo je bila jedinstvena prilika da ugoste novu generaciju Fordovog modela Fiestu, koja je u poslednjih godinu dana… »

Otvoreni „Joakimovi dani“

RT Kragujevac 05.05.2018
Izvođenjem Nušićeve „Gospođe ministarke“ u Knjaževsko srpskom teatru otvoreni su „Joakimovi dani“ u čast domaćeg pisca koje kragujevačko pozorište tradicionalno organizuje tokom majskih svečanosti. Revija pozorišnih predstava traje do… »

Kragujevački Simfonijski orkestar spreman za koncert

RT Kragujevac 05.05.2018
Na Trgu kod Krsta, tradicionalno za Đurđevdan gosti grada i Kragujevčani uživaju u koncertima koje izvode brojni muzičari. Kako bi sve proteklo u najboljem redu, pred centralni nastup održana je generalna proba Gradskog simfonijskog orkestra, koji… »