Izvor: RTV/Društvo arhiva vesti 05.05.2018

Ivanjica potopljena, maline desetkovane

RTV 05.05.2018
IVANJICA - Jaka kiša i grad pogodili su danas posle podne centar Ivanjice i okolna sela. Nezapamćena oluja počela je oko 18 časova i 45 minuta, a prema rečima očevidaca takvu kišu ne pamte godinama unazad. Zajedno sa kišom padao je i grad… »

Posao za 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta

RTV 05.05.2018
BEOGRAD - U narednih nekoliko nedelja 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta dobiće posao u zdravstvenim ustanovama u Srbiji. To je danas dogovoreno na zajedničkom sastanku dekana medicinskih fakulteta i ministra zdravlja Zlatibora Lončara… »

Nedimović: Nema opasnosti od zagađenja Save

RTV 05.05.2018
BEOGRAD - Prema merenjima od sedam sati jutros na mernom mestu Jamena, u Savu se nisu ulile štetne materije i opasnost od zagađenja te reke u Srbiji je prošla, izjavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Bratislav Nedimović. Prema… »

Kuburović na čelu Koordinacionog tela za preporuke GRECO

RTV 05.05.2018
BEOGRAD - Ministarka pravde Nela Kuburović na čelu je Koordinacionog tela koje će se baviti preporukama Grupe zemalja protiv korupcije pri Savetu Evrope (GRECO), potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu pravde. Kako je rečeno u tom ministarstvu, prva… »

Dan Evrope u Srbiji: Poruka za Evropu

RTV 05.05.2018
BEOGRAD - Dan Evrope, 9. maj, Evropski pokret u Srbiji (EPuS) će i ove godine obeležiti nizom manifestacija - debatom o aktuelnim izazovima sa kojima se suočava Evropska unija, premijernom projekcijom francuskog filma "Limijer" i tradicionalnim… »

Vulin: Ne verujem da će Hrvatska slati delegaciju u Blajburg

RTV 05.05.2018
BEOGRAD - Ne očekujem da bilo ko iz hrvatskog Sabora ili Vlade Republike Hrvatske ode u Blajburg, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin. "Naravno, nije na meni da odlučujem o tome, to je suverena odluka suverene zemlje Republike Hrvatske… »

Sveti arhijerejski Sabor o radovima na Hramu Svetog Save

RTV 05.05.2018
BEOGRAD - Sveti arhijerejski Sabor srpske pravoslavne crkve održao je danas sednicu na Vračaru koja je bila posvećena nastavku radova na Hramu Svetog Save, a kako je istaknuto, do 2019. godine biće završen veliki i dva mala ikonostasa u severnoj i… »

Odata počast žrtvama pod-logora Mauthauzen

RTV 05.05.2018
BEOGRAD - U sklopu obeležavanja godišnjice oslobođenja logora Mauthauzen, kod Spomenika jugoslovenskim borcima i žrtvama fašističkog terora ubijenim u periodu 1941-1945. godine u mestu Ebenze održana je ceremonija polaganja venaca i odavanja… »

Porodice deportovanih Turaka tuže kosovsku vladu

RTV 05.05.2018
PRIŠTINA - Porodice šest turskih državljana, koji su nedavno deportovani sa Kosova, podnele su tužbu protiv kosovske vlade zbog kršenja ljudskih prava. Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da kosovska vlada shvata to pitanje "veoma ozbiljno"… »

Vremeplov: Umro Napoleon Bonaparta

RTV 05.05.2018
NOVI SAD - Na današnji dan 1821. umro je bivši francuski car Napoleon I Bonaparta, jedan od najvećih vojskovođa u istoriji, čiji su osvajački pohodi razorili feudalno ustrojstvo tradicionalne Evrope. Istakao se 1793. u borbi protiv Engleza kod… »