Izvor: RTV/Svet arhiva vesti 05.05.2018

Širom Rusije u pritvoru 1.600 osoba

RTV 05.05.2018
MOSKVA - Ruska policija zadržala je u pritvoru oko 1.600 ljudi širom zemlje tokom protesta protiv predsednika Vladmira Putina, koji se održavaju uoči njegove inauguracije 7. maja, a među uhapšenima je i organizator protesta i lider opozicije Aleksej… »

Indija: Uhapšeno 14 osoba zbog silovanja i ubistva devojčice

RTV 05.05.2018
NJU DELHI - Policija u Indiji uhapsila je danas 14 osoba osumnjičenih da su kidnapovale, silovale tinejdžerku i spalile njeno telo. Okružni zvaničnik Džitendera Sing kazao je da su osumnjičeni oteli devojčicu koja se nalazila na proslavi venčanja… »

Poljska: Potres u rudniku uglja, spaseno 6, nestalo 5 rudara

RTV 05.05.2018
VARŠAVA - Poljska kompanija za iskopavanje ugla "Jastržebje" saopštila je da su pronađena dvojica od sedmorice rudara nestalih nakon današnjeg potresa jačine 3,4 stepena Rihterove skale u rudniku Zovjovka na jugu Poljske, prenosi AP. Navedeno je da… »

Turska: Opozicione stranke formirale savez protiv Erdogana

RTV 05.05.2018
ISTANBUL - U Turskoj su čelnici četiri opozicione stranke objavili danas da su formirali politički savez uoči izbora 24. juna, sa ciljem da on predstavlja razuman izazov Partiji pravde i razvoja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, navodi AP… »

Ubice palestinskog inženjera koristile lažne pasoše Srbije i Crne Gore

RTV 05.05.2018
KUALA LUMPUR - Ubice palestinskog inženjera Fadija al-Bača, koji je ubijen prošlog meseca u Kuala Lumpuru, koristile su lažne pasoše Srbije i Crne Gore kako bi ušle u Maleziju, izjavio je šef malezijske policije Mohamad Fuzi Harun. Harun je rekao… »

Zaplenjeno 50 krokodila na londonskom aerodromu

RTV 05.05.2018
LONDON - Na londonskom aerodromu Hitrou zaplenjeno je 50 krokodila jer nisu bili transportovani u skladu s propisima. Reptili stari godinu dana stigli su letom iz Malezije i borili su se međusobno tokom putovanja zbog teških okolnosti u kojima su se… »

Katalonija: Secesionisti i dalje za Pudždemona

RTV 05.05.2018
BERLIN - Katalonski političari koji se zalažu za nezavisnost te španske Pokrajine nameravaju da kandiduju bivšeg katalonskog lidera Karlesa Pudždemona za predsednika regionalne Vlade, kao i da žele da ga imenuju do 14. maja, izjavio je večeras… »