Izvor: RTV/Vojvodina arhiva vesti 05.05.2018

RHMZ: Narandžasto upozorenje zbog mogućih nepogoda

RTV 05.05.2018
NOVI SAD - Danas posle podne i uveče na jugozapadu, zapadu i severozapadu Srbije, a u nedelju i u ostalim krajevima, očekuju se lokalne vremenske nepogode u vidu intenzivnih pljuskova sa grmljavinom, jakim vetrom i pojavom grada. RHMZ je zbog toga izdao… »

Radionica "Pravilna ishrana u trudnoći"

RTV 05.05.2018
NOVI SAD - U utorak, 8. maja u Američkom kutku Novi Sad, "Centar za mame" organizuje besplatnu radionicu za trudnice i mame malih beba na temu pravilne i izbalansirane ishrane tokom trudnoća i perioda posle porođaja. Novosadski ogranak neprofitne… »

Premijera komada "Mirgorod" na sceni kikindskog teatra

RTV 05.05.2018
KIKINDA - U kikindskom Narodnom pozorištu za večeras u 20 sati najavljeno je premijerno izvođenje predstave "Mirgorod", inače 334 premijere u kikindskom teatru. Komad "Mirgorod" nastao je po motivima priča iz istoimene zbirke Nikolaja Vasiljeviča… »

S. Pazova: Konferencija posvećena velikim istorijskim jubilejima

RTV 05.05.2018
STARA PAZOVA - U Staroj Pazovi je juče održana Međunarodna konferencija posvećena velikim istorijskim jubilejima - Sto godina od završetka Velikog rata, sto godina nastanka Kraljevine SHS i sto godina nastanka Čehoslovačke. Učestvovali su… »

Vrbas: Povećan broj intervencija zbog ujeda krpelja

RTV 05.05.2018
VRBAS - Prvomajski praznici i lepo vreme izmamili su mnoge Vrbašane u prirodu. Iako se u opštini Vrbas popularna odmarališta i igrališta redovno tretiraju protiv krpelja, zbog nešto blaže zime, uočen je povećan broj ovih parazita. U Službi hitne… »

Na koji način ostvariti zaradu u ratarskoj proizvodnji?

RTV 05.05.2018
SOMBOR - Prolećna setva, na ukupno dva i po miliona hektara u Srbiji, polako se privodi kraju. Tradcionalno dominira kukuruz i to na oko million hektara. U vojvođanskom selu Čonoplja smo pokušali da saznamo na koji način ostvariti zaradu u ratarskoj… »