Izvor: Sputnik arhiva vesti 05.05.2018

Dudaković hospitalizovan radi pretraga

Sputnik 05.05.2018
Nekadašnji komandant Petog korpusa takozvane Armije BiH Atif Dudaković, koji je osumnjičen za ratne zločine nad srpskim civilima i vojnicima, hospitalizovan je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu radi ispitivanja, saznaje Srna iz… »

„Srbi lete na Mars“

Sputnik 05.05.2018
NASA je danas lansirala na Mars raketu „Insajt“, a u ovoj letelici nalazi se čip sa 2.429.807 imena ljudi sa Zemlje, među kojima je i 2.835 imena osoba iz Srbije koje su poslale podatke putem sajta NASA. Na sajtu američke agencije za istraživanje… »

Plenković: Dačić ne zna istoriju

Sputnik 05.05.2018
Premijer Hrvatske Andrej Plenković kaže da nije bilo potrebe da se čuje s premijerkom Srbije Anom Brnabić posle „krajnje neprimerenih“ izjava srpskih ministara, „koje naše odnose vode nazad, a ne napred“, ali ocenjuje da će se odnosi dveju… »

Dodik: Incko će opet izmišljati i optužiti Srpsku

Sputnik 05.05.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da očekuje da će visoki predstavnik u BiH Valentin Incko na sednici Saveta bezbednosti UN, koja bi trebalo da se održi sledeće nedelje, izneti netačne informacije i optužiti Srpsku za stanje u… »

Izetbegović: Izveštaj Republike Srpske UN neozbiljan akt

Sputnik 05.05.2018
Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine i predsednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović tvrdi da „takozvani izveštaj“ Vlade Republike Srpske upućen Savetu bezbednosti UN predstavlja „neozbiljni akt namenjen glasačima u ovom… »

SAD u subotu stvaraju novu nuklearnu silu na Bliskom istoku?

Sputnik 05.05.2018
Kada je pre 16 godina pripreman teren za agresiju na Irak, Benjamin Netanijahu svedočio je pred američkim Kongresom i uveravao ga da „apsolutno nema nikakve sumnje“ da Sadam Husein radi na razvijanju nuklearnog oružja. Svi znamo šta je usledilo… »

Kijev planira da spreči šetnje „Besmrtnog puka“ u Ukrajini

Sputnik 05.05.2018
Bivši ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Vitalij Zaharčenko rekao je da Kijev planira da spreči šetnju „Besmrtnog puka“ u toj zemlji. „Prema podacima koje imam, kijevski režim priprema provokacije protiv učesnika i volontera ovog… »

Nestala princeza, ćerka vladara Dubaija

Sputnik 05.05.2018
Organizacija „Hjuman rajts voč“ pozvala je vlasti u Dubaiju da otkriju gde se nalazi princeza Latifa, ćerka šeika Muhameda bin Rašida el Maktuma. Kako prenosi Bi-Bi-Si, veruje se da je ćerka vladara Dubaija u martu pokušala da pobegne u… »

Ključna zabluda velikog mislioca: Zašto Marks nije voleo Rusiju

Sputnik 05.05.2018
Osnivač naučnog komunizma i borac protiv socijalnih nepravdi Karl Marks rodio se pre 200 godina — 5. maja 1818. Njegov cilj bio je preobražaj društva pretvaranjem krupnog kapitala u društvenu imovinu. Marks je za života uspeo da okupi oko sebe… »

Proroković: Strateška poruka Rusije Zapadu

Sputnik 05.05.2018
Gotovo da nema uticajnijeg časopisa u svetu koji nije preveo autorski članak Vladislava Surkova. To je i logično. Sa jedne strane, u zapadnim političkim krugovima pomoćnika predsednika Ruske Federacije najčešće predstavljaju kao sivu eminenciju… »