Izvor: Studio B/Svet arhiva vesti 05.05.2018

Južnoafrički fudbaler preminuo od posledica udara groma

Studio B 05.05.2018
Južnoafrički fudbaler Lujanda Ntšangase (21) preminuo je dva meseca nakon što ga je udario grom, objavio je njegov klub Maricburg Junajted. Mladi fudbaler je bio u komi od 1. marta, kada ga je na terenu udario grom tokom prijateljske utakmice. Klub je… »

Navaljni u pritvoru zbog neodobrenog mitinga

Studio B 05.05.2018
Ruska policija je danas uhapsila opozicionog lidera Alekseja Navaljnog i više od 350 njegovih pristalica na neodobrenim demonstracijama organizovanim širom zemlje protiv predsednika Vladimira Putina.Policija blokirala glavnu ulicu u Sankt… »

Švajcarska garda menja metalne za plastične PVC šlemove

Studio B 05.05.2018
Episkopska Švajcarska garda, najstarija aktivna vojska na svetu, planira da zameni metalne šlemove plastičnim PVC šlemovima, koji se prave pomoću 3-D štampača. Gardisti, koji su u službi pape, na taj način će dobiti udobnije šlemove koji su… »

Tramp čvrsto branio pravo na nošenje oružje na konvenciji NRA

Studio B 05.05.2018
Predsednik SAD Donald Tramp pozvao je članove američke lobističke grupe Nacionalno udruženje za oružje (NRA) da izaberu više republikanaca u Kongres u cilju odbrane prava na nošenje oružja. Laurent Gillieron/Keystone via AP Nekoliko meseci posle… »

Turska: Opozicione stranke formirale savez protiv Erdogana

Studio B 05.05.2018
U Turskoj su čelnici četiri opozicione stranke objavili danas da su formirali politički savez uoči izbora 24. juna, sa ciljem da on predstavlja razuman izazov Partiji pravde i razvoja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, navodi AP. Navodi se… »

Barselona:Uhapšen jedan od najtraženijih britanskih begunaca

Studio B 05.05.2018
Jedan od najtraženijih begunaca u Velikoj Britaniji uhapšen je u Španiji, saopštile su britanske vlasti. Reč je o 41-godišnjem Džejmiju Akortu, koji je tražen zbog optužbi u vezi sa trgovinom drogom, navodi AP. On je uhapšen juče dok je izlazio… »

Priština samoinicijativno odbila preporuku o uklanjanju grba

Studio B 05.05.2018
I pored upozorenja Evropskog komiteta regiona da u skladu sa pravilima uklone statusne simbole tzv. Republike Kosovo sa manifestacije Dan otvorenih vrata EU, predstavnici Kosova su odbili da to učine. Suprotno odluci Odeljenja za proširenje Evropskog… »

Poljska: Potres u rudniku uglja, spaseno 4, nestalo 7 rudara

Studio B 05.05.2018
Nakon potresa koji se desio u rudniku na jugu Poljske spaseno je četvoro rudara, dok je sedam rudara nestalo, saopštila je kompanija za iskopavanje ugla „Jastržebje“, prenosi AP. FOTO DOMINIK GAJDA/Agencja Gazeta „Operacija spasavanja je… »

Iran: Rohani kritikovao odluku o ukidanju Telegrama

Studio B 05.05.2018
Predsednik Irana Hasan Rohani kritikovao je danas odluku pravosudnih vlasti da se zabrani popularna aplikacija za poruke „Telegram“, navodeći da je taj potez suprotan demokratiji. foto Iranian Presidency Office via AP „Filtriranje i blokiranje… »

Kuvajt sprečio da UN saopštenjem osude Abasove izjave

Studio B 05.05.2018
Kuvajt je blokirao da Savet bezbednosti usvoji saopštenje koje su predložile SAD, a u kojem se oštro kritikuje palestinski predsednik Mahmud Abas zbog antisemitskih izjava. Te izjave Vašington je nazvao „klevetama i neosnovanim teorijama zavere“… »