Kultura arhiva vesti 05.05.2018

Otvoren Legat Milene Dravić i Dragana Nikolića

N1 Info 05.05.2018
U Jugoslovenskoj kinoteci otvoren je Legat Milene Dravić i Dragana Nikolića. Publika će moći da zaviri u deo ostavštine iz bogate karijere najvoljenijeg glumačkog para. Izvor: N1 Oni su zaveštali svoje nagrade, diplome, kao i neke predmete, među… »

Zrenjanin: Tribina o zatiranju antifašističkih tradicija

Radio 021 05.05.2018
Na Dan pobede, u sredu, 9. maja, u Zrenjaninu će premijerno biti prikazan dokumentarni film o narodnom heroju Žarku Zrenjaninu. Autori filma su Branislav Markuš i Robert Fai. Snimljen je povodom inicijative desničarskih organizacija da se gradu… »

Roditelji Megan Markl srešće se sa kraljicom: Na venčanju će imati posebnu ulogu!

Kurir 05.05.2018
Roditelji Megan Markl, holivudske glumice koja će se 19. maja udati za princa Harija, srešće se sa kraljicom Elizabetom II pre venčanja i drugim članovima kraljevske porodice, saopštio je danas portparol kraljevske palate. Roditelji će, kako je… »

"Meka moć" kulturne diplomatije

Večernje novosti 04.05.2018
Najavljen Svetski kongres Međunarodne federacije za pozorišna istraživanja u Beogradu. U julu stižu svetski teoretičari i praktičari iz pedeset četiri zemlje. BEOGRAD će biti domaćin Svetskog kongresa Međunarodne federacije za pozorišna… »

Rubinštajn je podučavao sopstvenim primerom

Politika 05.05.2018
Za uspešnu karijeru neophodno je zdravlje, mentalno i fizičko, zato što se talenat na određenom nivou podrazumeva – kaže pijanista Eugen Inđić koji je sa četiri godine emigrirao u SAD. Poslednji put u Beogradu sam svirao 1984. i vrlo sam… »

Gospodar alternativnih istina

Politika 05.05.2018
Gost Beldoksa biće i Rut Bekerman, pobednica Berlinala sa dokumentarnim filmom „Valdhajmov valcer” o nacističkoj prošlosti generalnog sekretara Ujedinjenih nacija. Kada je nedavno kao ličnost u žiži 20. Solunskog festivala dokumentarnog filma… »

Arctic Monkeys imaju nove pesme, poslušajte ih / VIDEO

B92 05.05.2018
Do izlaska novog albuma Arctic Monkeysa, pod naslovom "Tranquility Base Hotel&Casino", ostalo je manje od 10 dana. Frontmen benda Aleks Tarner i njegova ekipa u sredu su odsvirali prvi nastup aktuelne turneje, na kome se moglo čuti i nekoliko novih… »

TV je njena velika ljubav: Marina Rajević-Savić, žena koja nikada ne odustaje

Srbija danas 05.05.2018
Ne može bez televizije. Marinu Rajević-Savić suprugu legendarnog Dušana Savića, starija publika pamti po emisiji "Dok anđeli spavaju". Na radost mnogih, vratila na male ekrane i u poslednje tri godine uređuje i vodi emisiju na Televiziji "Hram"… »

(Foto) otkrivamo detalje tajnog venčanja Jelene perčin i momčila otaševića: Intimna ceremonija od više od 5.000 evra u…

Kurir 05.05.2018
Jelena i Momčilo želeli su da njihovo venčanje prođe bez mnogo pompe, te su se odlučili za mirniju varijantu kako bi izbegli paparaco fotografe. "Samo za svadbeni meni i muziku mladoženja je iskeširao oko pet hiljada evra, plus nekoliko hiljada… »

Zašto ne treba spavati sa vezanom kosom

Radio 021 05.05.2018
Vezivanjem kose pre spavanja možete je značajno oštetiti. Najčešće se pre spavanja kosa veže u visoki rep ili punđu, a to može dovesti do oštećenja vlasi. Takvim vezanjem kose možete uzrokovati stanje zvano trakcijska alopecija. Do nje dolazi… »