Kultura arhiva vesti 05.05.2018

Otvoren Legat Milene Dravić i Dragana Nikolića

N1 Info 05.05.2018
U Jugoslovenskoj kinoteci otvoren je Legat Milene Dravić i Dragana Nikolića. Publika će moći da zaviri u deo ostavštine iz bogate karijere najvoljenijeg glumačkog para. Izvor: N1 Oni su zaveštali svoje nagrade, diplome, kao i neke predmete, među… »

Zrenjanin: Tribina o zatiranju antifašističkih tradicija

Radio 021 05.05.2018
Na Dan pobede, u sredu, 9. maja, u Zrenjaninu će premijerno biti prikazan dokumentarni film o narodnom heroju Žarku Zrenjaninu. Autori filma su Branislav Markuš i Robert Fai. Snimljen je povodom inicijative desničarskih organizacija da se gradu… »

Roditelji Megan Markl srešće se sa kraljicom: Na venčanju će imati posebnu ulogu!

Kurir 05.05.2018
Roditelji Megan Markl, holivudske glumice koja će se 19. maja udati za princa Harija, srešće se sa kraljicom Elizabetom II pre venčanja i drugim članovima kraljevske porodice, saopštio je danas portparol kraljevske palate. Roditelji će, kako je… »

Beograd "prešišao" Šangaj!

Mondo 05.05.2018
Srpska prestonica imaće čast da ugosti više od hiljadu umetnika iz 54 zemlje na Svetskom kongresu posvećenom pozorištu. Svetski kongres Međunarodne federacije za pozorišna istraživanja, koji će biti održan od 9. do 13. jula u Beogradu uz… »

Rubinštajn je podučavao sopstvenim primerom

Politika 05.05.2018
Za uspešnu karijeru neophodno je zdravlje, mentalno i fizičko, zato što se talenat na određenom nivou podrazumeva – kaže pijanista Eugen Inđić koji je sa četiri godine emigrirao u SAD. Poslednji put u Beogradu sam svirao 1984. i vrlo sam… »

Gospodar alternativnih istina

Politika 05.05.2018
Gost Beldoksa biće i Rut Bekerman, pobednica Berlinala sa dokumentarnim filmom „Valdhajmov valcer” o nacističkoj prošlosti generalnog sekretara Ujedinjenih nacija. Kada je nedavno kao ličnost u žiži 20. Solunskog festivala dokumentarnog filma… »

Arctic Monkeys imaju nove pesme, poslušajte ih / VIDEO

B92 05.05.2018
Do izlaska novog albuma Arctic Monkeysa, pod naslovom "Tranquility Base Hotel&Casino", ostalo je manje od 10 dana. Frontmen benda Aleks Tarner i njegova ekipa u sredu su odsvirali prvi nastup aktuelne turneje, na kome se moglo čuti i nekoliko novih… »

TV je njena velika ljubav: Marina Rajević-Savić, žena koja nikada ne odustaje

Srbija danas 05.05.2018
Ne može bez televizije. Marinu Rajević-Savić suprugu legendarnog Dušana Savića, starija publika pamti po emisiji "Dok anđeli spavaju". Na radost mnogih, vratila na male ekrane i u poslednje tri godine uređuje i vodi emisiju na Televiziji "Hram"… »

(Foto) otkrivamo detalje tajnog venčanja Jelene perčin i momčila otaševića: Intimna ceremonija od više od 5.000 evra u…

Kurir 05.05.2018
Jelena i Momčilo želeli su da njihovo venčanje prođe bez mnogo pompe, te su se odlučili za mirniju varijantu kako bi izbegli paparaco fotografe. "Samo za svadbeni meni i muziku mladoženja je iskeširao oko pet hiljada evra, plus nekoliko hiljada… »

Zašto ne treba spavati sa vezanom kosom

Radio 021 05.05.2018
Vezivanjem kose pre spavanja možete je značajno oštetiti. Najčešće se pre spavanja kosa veže u visoki rep ili punđu, a to može dovesti do oštećenja vlasi. Takvim vezanjem kose možete uzrokovati stanje zvano trakcijska alopecija. Do nje dolazi… »