Putovanja arhiva vesti 05.05.2018

Resavsku pećinu za 1. maj posetilo 4.200 turista

Večernje novosti 04.05.2018
Resavsku pećinu kod Despotovca,jednu od najlepših i najposećenijih u Srbiji, za prvomajske praznike posetilo je 4.200 turista. Resavsku pećinu kod Despotovca,jednu od najlepših i najposećenijih u Srbiji, za prvomajske praznike posetilo je 4.200… »

Zanimljivosti o Turskoj koje mnogi ne znaju

Luftika 05.05.2018
Turska je dugi niz godina jedna od najpopularnijih destinacija za letovanje. More, ljubazni domaćini, bogata istorija, samo su neki od razloga zbog kojih sve više turista iz Srbije odlučuje za letovanje u Turskoj. Ukoliko ste već bili u ovoj zemlji… »

Ovo je najduža linija kojom možete neprekidno da plovite

B92 05.05.2018
Ako vam se ide na otvoreno more na dugu vožnju, trebalo bi da se zaputite u obalni grad Sonmijani u Pakistanu. Rusko ostrvo Karaginski udaljeno je od njega čak 32.090 kilometara, što je ujedno najduža neprekidna morska linija na svetu, navode… »

Prvi muzej u koji možete da ušetate goli

Mondo 05.05.2018
Prvi put u svetu, posetioci mogu da uđu potpuno goli u pariski muzej! Foto: MONDO portal/Marko Čavić Muzej "Palata Tokio" (Palais de Tokyo) u Parizu dozvolio je posetiocima da 5. maja uđu potpuno goli. Ko bi i zašto želeo da razgleda umetnička dela… »

Nemački grad otkriva spomenik svom najpoznatijem stanovniku

B92 05.05.2018
Statua filozofa i osnivača socijalizma Karla Marksa danas će biti otkrivena u njegovom rodnom gradu Triru, u Nemačkoj, povodom obeležavanja 200 godina od njegovog rođenja. Svečanosti otkrivanja statue visoke 4,4 metra koja je poklon Kine… »

Petrovac i Ulcinj Plaže, provod i istorija

Večernje novosti 05.05.2018
Petrovac na moru i Ulcinj, biseri Jadrana, idealna mesta za odmor svih generacija. UŽIVANjE u prijatnoj hladovini borovih šuma, miris mora, morski specijaliti i nezaboravni zalasaci sunca - ovako većina zamišlja idealno letovanje. I najizbirljiviji… »

17 zanimljivosti o Turskoj koje (možda) ne znate

Mondo 05.05.2018
Nekoliko zanimljivosti o jednoj od omiljenih letnjih destinacija građana Srbije. Ako ćete u Tursku na more ovog leta, proverite svoje znanje... Turska je jedna od najpopularnijih destinacija za letovanje, ali čak i ako redovno tamo provodite odmore… »

Ostrvo sa samo jednom kućom pravo je mesto za vrhunski odmor

B92 05.05.2018
Želite da se odmorite od svakodnevnice i pobegnite u prirodu, bez vaj-faja, televizije i drugih povlastica modernog sveta? Upravo takav odmor nudi koliba na ostrvu Batolmen na arhipelagu Hvaler na jugozapadu Norveške. Reč je o jedinoj kući na… »

Preletela 7.000 km sa pasošem supruga umesto svojim

Vesti online 05.05.2018
Gita Moda iz Stokporta putovala je iz Mančestera do Delhija, prešla skoro 7.000 kilometara, avionom kompanije Emirejts sa pasošem svog partnera Dilipa. Ona je, kako navodi Independent, slučajno pokupila dokumenta svog supruga kada je krenula na… »

Ovo je najprometnija avio-linija na svetu!

Večernje novosti 04.05.2018
Avio linija od Singapura do Kuala Lumpura postala je najprometnija međunarodna linija na svetu, pokazuju istraživanja. BEOGRAD - Avio linija od Singapura do Kuala Lumpura postala je najprometnija međunarodna linija na svetu, pokazuju istraživanja… »