Nauka & Tehnologija arhiva vesti 06.05.2018

Pazite šta radite, Instagram uvodi novu opciju

Vesti online 06.05.2018
Instagram je najavio da uvodi veliku promenu koju su mnogi korisnici dugo čekali, a zvaće se bully filter. Uloga bully filtera biće zaštita od psihičkog maltretiranja koje nasilnici praktikuju ostavljajući ružne komentare na fotografije korisnika… »

Tinder bez dlake na jeziku otkrio šta misli o Facebookovom planu

B92 06.05.2018
Mendi Ginzberg, vlasnica Match grupe, giganta koji drži Tinder, OKCupid, Plenty of Fish i Match.com rekla je da će, iako se smatra polaskanom činjenicom da Facebook vidi potencijal u online dejtingu, ljudi i dalje biti sumnjičavi oko polaganja… »

Veliko razočaranje: U Tutankamonovoj grobnici nema tajnih odaja

B92 06.05.2018
Istraživanje italijanskih arheologa pokazalo je da u Tutankamonovoj grobnici nema skrivenih komora, objavio je egipatski ministar za starine Mostafa Vaziri. "Radarski snimci grobnice potvrdili su da nema komora, vrata ili stepenica. To opovrgava teoriju… »

Tutankamonove kočije premeštene u novi muzej kod piramida

RTV 06.05.2018
KAIRO - Ratne kočije koje su pripadale egipatskom faraonu Tutankamonu premeštene su u novi muzej, u blizini piramida, a Kairo se nada da će to privući veći broj turista u ovu zemlju. Kočije, sačinjene od libanske kedrovine i životinjske kože… »

Review: Ash Of Gods - Redemption

B92 06.05.2018
U poslednje vreme se u igračkom svetu razvio novi žanr, koji polako ali sigurno dobija svoju publiku, tako što miksuje raznolike elemente iz različitih sfera gejminga. Ovaj tekst je originalno izašao u majskom broju časopisa Play!Zine, koji možete… »

Držite laptop na krilu? Lekari otkrivaju da li to može imati štetne posledice po zdravlje!

Srbija danas 06.05.2018
Saznajte pravu istinu. Od kada postoje laptop računari postoji i verovanje da ih ne bi trebalo držati na krilu, uglavnom zbog činjenice da značajno povećavaju temperaturu zbog grejanja i na taj način utiču negativno na reproduktivne organe… »

NASA lansirala sondu za istraživanje postanka Marsa

PC Press 06.05.2018
NASA je u subotu, 5. maja, lansirala raketu koja bi trebalo da do Marsa odnese InSight Mars sondu, čiji je zadatak da što detaljnije istraži ovu planetu. Tako se NASA još jednom vraća na Mars, te je iz baze Vandenberg u Kaliforniji lansirana nova… »

Šta možemo očekivati od ovogodišnje Google I/O konferencije?

Benchmark 06.05.2018
Ovogodišnja Google I/O konferencija počinje 8. maja i znamo da ćemo dobiti dosta novih informacija o Androidu i planovima kompanije Google na polju veštačke inteligencije. Međutim, očekuju se i vesti na ostalim poljima, u kojima je Google aktivan… »

Poznati podižu svest o Kronovoj bolesti uz pomoć aplikacije

PC Press 06.05.2018
Kako bi skrenuli pažnju na način života obolelih od Kronove bolesti, kreirana je aplikacija koja tokom 24 sata daje zadatke, simulirajući jedan dan obolelog. Poznate ličnosti će iz Srbije će ove godine učestvovati u ovom eksperimentu kako bi kroz… »

Pristupačniji auto delovi uz 3D štampu

PC Press 06.05.2018
Kako izgleda primena tehnologije 3D štampanja u građevinarstvu imali smo prilike da vidimo u Holandiji pri izgradnji dva mosta betonskog i metalnog. Ova tehnologija omogućava kompanijama da kreiraju prilagođene komponente u kraćem vremenskom… »