Izvor: Danas arhiva vesti 09.05.2018

Vojna parada u Moskvi (VIDEO)

Danas 09.05.2018
U Moskvi je održana vojna parada povodom 73. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu 1941-1945. pred državnim vrhom Rusije,ratnim veteranima i građanima. Paradi je prisustvovao predsednik Rusije Vladimir Putin a sa njim su bili predsednik… »

Tači: Srbija pokušava da politizuje sport

Danas 09.05.2018
Predsednik Kosova je ocenio neprihvatljivom odluku MUP-a Srbije da ne dozvoli ulazak kosovskih karatista u Srbiju. Kako prenosi RTK, Tači je rekao da je ovo delo u suprotnosti sa sportskim duhom i da Srbija ovako politizuje i sport. „Zabrana učešća… »

Bitka za spas nuklearnog sporazuma sa Iranom

Danas 09.05.2018
Zapadne sile kažu da će ostati posvećene nuklearnom sporazumu sa Iranom i pored toga što je predsednik Donald Tramp najavio da će se Sjedinjene Države povući. Velika Britanija,Francuska i Nemačka apelovale su na SAD da ne blokira primenu… »

Putin i Netanijahu: Suprotstaviti se ideologijama kakve su fašizam i nacizam

Danas 09.05.2018
Predsednik Rusije Vladimir Putin je na sastanku sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom predložio da se razgovara o bilateralnim odnosima i problemima na Bliskom istoku, jer je „situacija kritična“. Predsednik Rusije Vladimir Putin… »

Tramp: Amerika se povlači iz sporazuma sa Iranom

Danas 09.05.2018
Američki predsednik Donald Tramp kaže da će se Amerika povući iz nuklearnog sporazuma sa Iranom koji je potpisan u vreme njegovog prethodnika Baraka Obame. Rekavši da je sporazum „truo“ i da se „raspao“, Tramp je, u izuzetno oštrom govoru… »

Uhapšen zbog trgovine ljudima

Danas 09.05.2018
Policija u Smederevu uhapsila je Ž. R. (51) iz Velike Plane, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo trgovine ljudima. Sumnja se da je krivično delo izvršio tako što je, u proteklih pet godina, primoravao 59-godišnju ženu iz… »

Položeni venci, delegacije nisu išle do spomenika Draži Mihajloviću

Danas 09.05.2018
Delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije položile su vence na spomen obeležja koja su obuhvaćena godišnjim Planom učešća MOD i VS koji se odnosi na očuvanje dostojanstvenog sećanja na žrtve oružanih sukoba u prošlosti i na obeležavanju… »

Ispred gradske skupštine protest protiv Đilasa

Danas 09.05.2018
Konstituisanje Skupštine Beograda otpočelo je zahtevom Dragana Đilasa i odbornika sa njegove liste da se istraže predizborne malverazcije sa isplatom novca glasačima preko gradskog Centra za socijalni rad, na šta je gradski menadžer Goran Vesić… »

Janković: Srbija ulazi u ozbiljnu ekonomsku krizu

Danas 09.05.2018
Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković izjavio je danas da je ministar finansija Dušan Vujović podneo ostavku na tu funkciju pošto Srbija ulazi u ozbiljnu ekonomsku krizu i zbog toga napušta brod koji će da udari u ledeni breg… »

MUP uhapsio 41 osobu

Danas 09.05.2018
U više odvojenih akcija pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana u cilju suzbijanja krivičnih dela izvršenih protiv polne slobode i protiv braka i porodice uhapsili su 41 osobu… »