Izvor: InfoKG arhiva vesti 09.05.2018

Obeležen Dan pobede nad fašizmom

InfoKG 09.05.2018
Dan pobede nad fašizmom, 9. maj, poznat i kao Dan Evrope, obeležava se širom kontinenta, a u Kragujevcu polaganjem venaca kraj spomen-obeležja herojima i borcima kod Pošte i kraj spomenika crvenoarmejcima u Opornici, na Varoškom i Palilulskom… »

Masovna hapšenja: Pretio smrću ženi i sinu, maloletnik izudarao oca

InfoKG 09.05.2018
Zbog sumnje da su izvršili krivična dela obljuba nad detetom, nedozvoljene polne radnje, nasilje u porodici, polno uznemiravanje, zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, u prethodnih nekoliko dana u više odvojenih akcija po Srbiji uhapšeno je 41… »

Kragujevac dobija Data centar

InfoKG 09.05.2018
U Kragujevcu će biti izgrađen “Data centar” u kom će biti smešteni svi podaci gradskih uprava, preduzeća i ustanova, kao i o građanima. U prilog tome govori i činjenica da je Gradsko veće donelo Zaključak o davanju pozitivnog mišljenja na… »

Protest 1.200 kragujevačkih oružara u Beogradu

InfoKG 09.05.2018
Sindikalna organizacija Zastava oružje sutra će od 11 do 13 časova organizovati protest ispred Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu povodom usvajanja Zakona o naoružanju i vojnoj opremi. Sindikalci kažu da se za protest prijavilo 1.200… »

„Četiri brata” u KST-u

InfoKG 09.05.2018
Predstava „Četiri brata”, koju je po tekstu Radovana Tišme režirao Dragan Jakovljević, biće izvedena sutra od 20 časova u Knjaževsko-srpskom teatru. Komad "Četiri brata", kao priča o odumiranju sela i raslojavanju jedne porodice, postaje… »

Koncert baroknih arija u Univerzitetskoj galeriji

InfoKG 09.05.2018
Koncert baroknih arija biće održan sutra od 19 časova u Univerzitetskoj galeriji. Na koncertu će nastupiti sopran Marina Trajković – Bidžovski u pratnji pijaniste Dušana Toromana, a gost će biti sopran Anđela Todorović. Publika će biti u… »

Startovala Tamarina akcija renoviranja onkološkog odeljenja Klinike za pedijatriju

InfoKG 09.05.2018
Ekipa emisije “S Tamarom u akciji” juče je započela renoviranje onkološkog odeljenja Klinike za pedijatriju u kragujevačkom Kliničkom centru. Radovi će biti okončani u narednih deset dana, a gledaoci će biti u prilici da ovu specijalnu epizodu… »

"Palindrom" u SKC-u

InfoKG 09.05.2018
Makedonski alternativni bend "Palindrom" nastupa sutra od 22 časa u Kontakt galeriji SKC-a. Bend "Palindrom" iz Skoplja nastao je juna 2013. godine. Neobičan miks dva basa i bubnja je instrumentarijum ovog sastava. Sviraju kombinaciju stonera, post… »

Crtice o kraju istorije: Beseda prof. dr Vladimira Ristića na Institutu za fiziku PMF-a

InfoKG 09.05.2018
Na Institutu za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta sutra od 12 časova biće održana beseda prof. dr Vladimira Ristića sa temom "Crtice o kraju istorije". Prof. Ristić će govoriti na sledeće teme: -Pretresanje Hegelovog i Marksovog pristupa… »

Kragujevčanka Danica Krstić najlepša učesnica Evrovizije u Lisabonu (VIDEO)

InfoKG 09.05.2018
Kragujevčanka Danica Krstić, vokal grupe Sanja Ilić i Balkanika, proglašena je za najlepšu pevačicu na ovogodišnjoj Evroviziji u Lisabonu, piše zvanični portal evrovizijskih fanova, ogaeserbia.org. Pored toga, Danicu na ovom takmičenju… »