Izvor: Nedeljnik arhiva vesti 09.05.2018

Šta je nuklearni sporazum sa Iranom i zašto je važan

Nedeljnik 09.05.2018
Osim za SAD, svi ostali partneri u pregovorima P5 + 1 žele da zadrže sporazum. "Jasno je da SAD ne mogu da spreče iransku nuklearnu bombu sa sadašnjim sporazumom", rekao je Tramp saopštavajući odluku o povlaćenju SAD iz nukleranog sporazuma sa… »

Tenzije na Bliskom istoku: Sirija krivi Izrael za napad na iransku vojnu bazu južno od Damaska

Nedeljnik 09.05.2018
U izveštaju sirijske organizacije za zaštitu ljudskih prava stoji da je devet boraca lojajnih režimu Bašara El Asada usmrćeno i da nije potvrđeno da li su oni bili Iranci. U jeku dramatičnog povlačenja Donalda Trampa iz nuklearnog sporazuma sa… »

(VIDEO) "Bože pravde" na paradi u Moskvi

Nedeljnik 09.05.2018
Putin, Vučić i Netanjahu položili su vence kod Spomenika Neznanom junaku u Moskvi na tradicionalnoj Paradi pobednika kojom se obeležava 73. godišnjica pobede nad fašizmom. Predsednik Rusije Vladimir Putin, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i… »

Filip David: Mi se danas stidimo antifašizma, a sve potiče od političkog vrha

Nedeljnik 09.05.2018
"Ako pogledate, danas izgleda da su pobedile snage koje su devedesetih bile na vlasti. A tih 90-tih su mnoge od tih parola revizije bile prisutne. Veličanje vođa, kriminalizacija i militarizacija društva, svi ti činioci kad se spoje, mogu da daju neku… »

"Videla je još dva muškarca kako beže": U Podgorici ranjena novinarka podgoričkih Vijesti

Nedeljnik 09.05.2018
“Možete sve da nas pobijete, neko će za ovo jednog dana odgovarati", poručio je direktor Vijesti. Novinarka podgoričkih “ Vijesti” Olivera Lakić je upucana vatrenim oružjem na mestu na kom je pre šest godina brutalno pretučena. Nju je sinoć… »

Vladika Grigorije nije više episkop zahumsko-hercegovački

Nedeljnik 09.05.2018
Ova odluka je doneta na Saboru SPC, a vladika Griogrije odlazi u Nemačku. Vladika zahumsko-hercegovački Grigorije neće više biti na toj poziciji i "seli" se u Nemačku, saznaje Nedeljnik. Kako je odlučeno na Saboru Srpske pravoslavne crkve u Beogradu… »

Velika životna ispovest: Zdravko Čolić o Jugoslaviji, ratu, Titu, druženju sa Ante Markovićem, hapšenju, protestima…

Nedeljnik 09.05.2018
U novom broju čitajte šta je sve Zdravko Ćolić govorio o bivšoj zemlji i Titu, ali i o Sarajevu, ratu, Anti Markoviću, hapšenju, protestima protiv bombardovanja, politici i vlasti, JNA, Arsenu Dediću, Draženu Petroviću, starim i novim… »

Tihi početak rekonstrukcije Vlade: Zašto je otišao najstručniji ministar?

Nedeljnik 09.05.2018
Dušan Vujović podneo je ostavku. Njegov odlazak bio je dugo očekivan, ali opet je iznenađenje, posebno ako se zna da je bio član Vlade sa najviše pohvala od stranaca, ali i od samog Vučića. "Korupcija je ovde način na koji političari rešavaju… »

Živorad Vasić: Spremni smo da preuzmemo i eventualni gubitak Sava Centra

Nedeljnik 09.05.2018
"U Novom Beogradu već imamo hotele Crowne Plaza i Holiday Inn, s tim što Crowne Plaza ima toplu vezu sa Sava Centrom, pa je naše interesovanje za ovaj kongresni centar samim tim veće" Delta Holding će ponuditi Gradu Beogradu da se procenat dobiti… »

Kozmetičke promene u Fejsbuku: Zakerberg ostaje glavni, direktori promenili mesta

Nedeljnik 09.05.2018
Nekoliko izvršnih direktora je promenilo titule, ali niko nije otišao, niti je iko nov došao u kompaniju, navodi Biznis insajder. Tako je Mark Zakerberg zadržao sva ovlašćenja, kao i njegova prva saradnica Šeril Sandberg, dok je Kris Kok imenovan… »