Izvor: Pirotske vesti arhiva vesti 09.05.2018

Policija: Pretukao nevenčanu suprugu. U Srbiji zbog sličnih krivičnih dela uhapšena 41 osoba

Pirotske vesti 09.05.2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu protiv pedesetogodišnjaka zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici. Sumnja se da je on… »

Pogledajte snimak svadbe u Pirotu iz 1937. godine koji se čuva u arhivu Jugoslovenske kinoteke

Pirotske vesti 09.05.2018
Reč je o snimku koji se čuva u arhivu Jugoslovenske kinoteke, a na kome je venčanje sina čuvenog trgovca i graditelja “Tigra” Dimitrija Mladenovića Mite Gage – Najdana Mladenovića i Desanke Čičanović iz Leskovca. Od skora dobar deo arhive… »

Sajam profesionalne orijentacije u Pirotu

Pirotske vesti 09.05.2018
U hali Kej danas je održan 12. po redu Sajam profesionalne orijentacije na kome su pirotski osnovci mogli da se upoznaju sa ponudom svih srednjih škola, ali i pojedinih visokoškolskih ustanova, na teritoriji Pirotskog okruga. Organizator sajma je… »

Literarni i kreativni konkurs Regionalne deponije Pirot

Pirotske vesti 09.05.2018
Regionalna deponija Pirot raspisala je, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine nagradni literarni i kreativni konkurs čiji je cilj podizanje ekološke svesti kod dece i upoznavanje sa pravilnim odlaganjem otpada i upotrebom nekorišćene… »

Počelo uređenje trotoara u ulici Srpskih vladara, radovi u Takovskoj već pri kraju

Pirotske vesti 09.05.2018
Poslednjih godina lokalna samouprava pored ostalog, dosta ulaže i u uređenje trotoara frekfentnih ulica. Uređenjem trotoarskih površina značajno se povećala bezbednost pešaka, koji su ranijih godina za saobraćaj u pojedinim prometnim ulicama… »

Promocija ratnog dnevnika Svetozara Nikolića Garičke

Pirotske vesti 09.05.2018
Istorijski arhiv u Pirotu, povodom obeležavanja sto godina od kraja Prvog svetskog rata, izdao je Ratni dnevnik 1912-1919, Svetozara Nikolića Garičke. Dnevnik su, na osnovu autorovog rukopisa i fotografija iz ličnog fonda Svetozara Nikolića Garičke… »

Međunarodni dan fizičke aktivnosti

Pirotske vesti 09.05.2018
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je na dan 10. maja 2002. godine pokrenula globalnu inicijativu za obeležavanje međunarodnog dana fizičke aktivnosti sa ciljem dizanja svesti celokupne svetske javnosti o značaji i važnosti redovne fizičke… »