Izvor: Ritam grada Kg arhiva vesti 09.05.2018

Obeležen Dan pobede nad fašizmom

Ritam grada Kg 09.05.2018
Dan pobede – 9. maj, obeležen je polaganjem venaca kraj spomen obeležja herojima i borcima kod pošte i kraj spomenika crvenoarmejcima u Opornici, na Varoškom i Palilulskom groblju. U ime grada Kragujevca, venac kraj spomen obeležja kod pošte… »

Hapšenja zbog nasilja u porodici u Kragujevcu

Ritam grada Kg 09.05.2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su G.P. (1963) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. On se sumnjiči da je u vidno alkoholisanom stanju u svojoj porodičnoj kući vređao i… »

Zaposleni u Gradskoj upravi i FCA dali krv

Ritam grada Kg 09.05.2018
U Svečanom salonu Skupštine grada u partnerskoj organizaciji Samostalnog sindikata gradskih uprava i Službe za transfuziju krvi Kliničkog centra, danas je održana redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi. Akcija je trajala od 8 do 12 sati, a… »

„Četiri brata“ u Teatru

Ritam grada Kg 09.05.2018
Sutra od 20 časova, u Knjaževsko-srpskom teatru će se odigrati komad „Četiri brata“, koji je po tekstu Radovana Tišme režirao Dragan Jakovljević. Četiri brata, kao priča o odumiranju sela i raslojavanju jedne porodice, postaje sveopšta… »

Koncert baroknih arija u Univerzitetskoj galeriji

Ritam grada Kg 09.05.2018
Sutra od 19 časova, u Univerzitetskoj galeriji, održaće se Koncert baroknih arija, na kom će nastupiti Marina Trajković-Bidžovski (sopran), Dušan Toroman (klavir) i gost koncerta Anđela Todorović (sopran). Na programu će se naći dela Čestija… »

“Budi i ti promoter zdravlja“ u “Iskri”

Ritam grada Kg 09.05.2018
Institut za javno zdravlje Kragujevac sutra, 10. maja, od 12 časova organizuje manifestaciju “Budi i ti promoter zdravlja”. Cilj manifestacije koja će biti održana u Centru za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Iskra” su promocije… »

Dodeljene nagrade za konkurs “Pričajmo o zdravlju“

Ritam grada Kg 09.05.2018
Povodom obeležavanja 8. maja Međunarodnog dana Crvenog krsta i u susret Međunarodnom danu porodice koji se obeležava 15. maja, u salonu zgrade Skupšine grada svečano su uručene nagrade autorima najboljih literarnih i likovnih radova. Ove godine… »

Predstavnici nordijskih kompanija posetili Kragujevac

Ritam grada Kg 09.05.2018
Ambasador Finske u Srbiji, Nj.E. gospodin Perti Ikonen i predstavnici Nordijske poslovne alijanse posetili su Kragujevac gde su se susreli sa predstavnicima grada, javno-komunalnih preduzeća i Regionalne privredne komore. Nordijska poslovna alijansa je… »

Tribina „Vozi pažljivo – biraj život“ u Prvoj gimnaziji

Ritam grada Kg 09.05.2018
U Prvoj kragujevačkoj gimnaziji u partnerskoj organizaciji grada Kragujevca, Kancelarije za mlade i Ministarstva unutrašnjih poslova, Saobraćajne policije, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i Vatrogasno spasilačke brigade, za maturante gimnazije i… »

Ristić svetski prvak

Ritam grada Kg 09.05.2018
Strelac „Čika Mate“, Dragan Ristić, osvojio je zlatnu medalju u disciplini R5, na Svetskom prvenstvu u streljaštvu za paraolimpijce, koje se održava u Čeongžuu, u Južnoj Koreji. Kragujevčanin se ovim rezultatom ponovo plasirao na Olimpijske… »