Izvor: RTS arhiva vesti 09.05.2018

Parada pobede u Moskvi, rusko naoružanje na dlanu

RTS 09.05.2018
Na Crvenom trgu u Moskvi tradicionalno je održana vojna parada povodom Dana pobede. U vazdušnom delu parade učestvovalo je 75 posada operativno-taktičkog, vojnotransportnog i vojnog vazduhoplovstva. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je… »

Haradinaj i Tači o karatistima: Neprihvatljiva odluka Beograda

RTS 09.05.2018
Kosovski predsednik i premijer, Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, smatraju neprihvatljivom odluku MUP-a Srbije da se delegaciji kosovskih karatista, kako kažu, zabrani prelazak administrativnog prelaza Merdare i time onemogući njihovo učestvovanje na… »

Hamnei: Povlačenje SAD iz sporazuma glupo i površno

RTS 09.05.2018
Odluka američkog predsednika Donalda Trampa da se SAD povuku iz nuklearnog sporazuma s Iranom je "glupa i površna", rekao je iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei. "Čuli ste protekle noći da je predsednik Amerike dao neke glupe i površne… »

Kolone sećanja na heroje u gradovima Srbije

RTS 09.05.2018
U znak sećanja na heroje iz Drugog svetskog rata internacionalnoj manifestaciji "Besmrtni puk" koja se organizuje u četrdesetak zemalja širom sveta pridružili su se i građani Srbije. Noseći fotografije svojih najbližih, rođaka, kumova i prijatelja… »

Vučić u koloni "Besmrtnog puka"

RTS 09.05.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je dvodnevnu posetu Moskvi učešćem u šetnji "Besmrtnog puka", noseći fotografiju svoga dede Anđelka Vučića. Šefa srpske države da učestvuje u šetnji "Besmrtnog puka" pozvao je predsednik Vladimir… »

Osude napada na novinarku "Vijesti"

RTS 09.05.2018
Predstavnici Saveta Evrope, OEBS-a, EU i SAD osudili su sinoćni napad na Oliveru Lakić, novinarku crnogorskih "Vijesti", koja je ranjena u pucnjavi ispred svog stana u Podgorici. Generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland istakao je da je… »

Iranski poslanici zapalili američku zastavu od papira

RTS 09.05.2018
Dan nakon odluke američkog predsednika Donalda Trampa da se SAD povuku iz nuklearnog sporazuma sa Iranom, poslanici u Teheranu zapalili su američku zastavu od papira u parlamentu. Poslanici su uzvikivali "Smrt Americi", a zapalili su i papir koji je… »

Severna Koreja oslobodila trojicu Amerikanaca

RTS 09.05.2018
Donald Tramp je objavio da se tri Amerikanca, koji su se mesecima nalazili u pritvoru u Severnoj Koreji, vraćaju kući sa državnim sekretarom Majkom Pompeom, prenosi "Rojters". Predsednik SAD Donald Tramp je na Tviteru napisao da se državni sekretar… »

Održana svečana akademija povodom Dana pobede

RTS 09.05.2018
Svečana akademija povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu održana je u Narodnom pozorištu uz bogat kulturno-umetnički program. Akademiji su prisustvovali predstavnici Vlade Srbije, Vojske Srbije, Narodne skupštine… »

Privedeni nasilnici u Kragujevcu

RTS 09.05.2018
G. P. (1963) uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. Zbog sumnje na isto krivično delo priveden je i A. M. (1968). G. P. se sumnjiči da je u vidno alkoholisanom stanju u svojoj porodičnoj kući vređao i… »