Izvor: RTV/Balkan arhiva vesti 09.05.2018

Dodik: Niko neće smeštati migrante u RS umesto nas

RTV 09.05.2018
BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra neprihvatljivim da Savet ministara BiH ili bilo koja zajednička institucija u BiH predlaže ili donosi odluku o smeštaju migranata na teritoriji tog entiteta. "Mi nećemo dozvoliti da na… »

Sud odbio žalbu, Dudaković i saborci i dalje na slobodi

RTV 09.05.2018
SARAJEVO - Sud BiH odbio je žalbu Tužilaštva na rešenje o određivanju mera zabrane umesto pritvora za osumnjičenog ratnog komandanta tzv. Armije BiH, Atifa Dudakovića i 12 osoba, koji se sumnjiče za ratne zločine na području Krajine. "To znači… »

Protest u Podgorici zbog ranjavanja novinarke Vijesti

RTV 09.05.2018
PODGORICA, BRISEL - Više stotina NVO aktivista, novinara i građana okupilo se danas ispred Vlade Crne Gore, u znak protesta zbog oružanog napada na novinarku dnevnika Vijesti, Oliveru Lakić. Napad se desio sinoć, ispred ulaza zgrade u kojoj stanuje… »

Stoltenbeg: Prvo ime za Makedoniju, pa poziv u NATO

RTV 09.05.2018
BRISEL - Ako Makedonija reši pitanje imena sa Grčkom, NATO će pozvati zvanično Skoplje u članstvo, izjavio je je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg u intervjuu grčkoj agenciji ANA. "Pozdravljam veliku političku podršku za rešavanje… »

Stepincu spomenik i u Sisku

RTV 09.05.2018
SISAK - Otkrivanje još jednog, drugog po redu spomenika osporavanom biskupu Katoliče crkve u Hrvatskoj, Alojziju Stepincu, prošao je bez mnogo pompe zato što su sisačke vlasti prethodno zabranile njegovo postavljanje ispred Biskupije, a možda i zato… »

Zaev nepopravljivi optimista po pitanju spora sa Grčkom

RTV 09.05.2018
SKOPLJE - Ako spor sa Grčkom o imenu bude rešen, ova godina bi mogla biti istorijska za Makedoniju, region, EU i NATO, izjavio je makedonski premijer Zoran Zaev, koji je, kako kaže, po tom pitanju nepopravljivi optimista. Ako se usredsredimo na… »

U Zagrebu održan sastanak komisija za nestala lica

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Predstavnici komisija za nestala lica Srbije i Hrvatske održali su sastanak u Zagrebu na kome su razgovarali o unapređenju pravnog okvira saradnje i razmotrili ostala pitanja koja su od značaja za međudržavnu saradnju. Kako je saopštila… »