Izvor: RTV/Društvo arhiva vesti 09.05.2018

Počeo svečani marš "Besmrtnog puka" u Beogradu

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - U Beogradu je danas, povodom Dana pobede nad fašizmom, počeo svečani marš "Besmrtnog puka" u kojem učestvuje više stotina građana. Među njima su i potomci nastradalih koje nose fotografije svojih predaka, kao i predstavnici gradske i… »

U Kliničkom centru Vojvodine prvi put presađene rožnjače

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Lekari Kliničkog centra Vojvodine su u toku noći i prepodneva po prvi put u ovoj zdravstvenoj ustanovi izvršili transplantaciju rožnjače kod dva pacijenta. Neophodnu savremenu opremu za ovu intervenciju je obezbedio Pokrajinski… »

Novinarska udruženja izlaze iz komisija Ministarstva kulture

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Novinarska i medijska udruženja (ANEM, NUNS, NDNV i Lokal pres) odlučili su da povuku svoje predstavnike iz komisija Ministarstva kulture i informisanja za ocenjivanje medijskih projekata i smatraju da je jedini izlaz iz postojeće situacije… »

Da li je delegacija Vojske Srbije položila venac Draži Mihailoviću?

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Na društvenim mrežama pojavila se fotografija nekolicine ljudi u uniformama Vojske Srbije, koji polažu venac na spomenik Draži Mihajloviću na Ravnoj Gori, ali autentičnost fotografije nije potvrđena, niti je Vojska Srbije potvrdila ili… »

Od 1. jula najstariji u privatnim domovima uz pomoć države

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Oko 500 najstarijih koji nemaju bliže srodnike i materijalno su ugroženi, a na listama su čekanja za smeštaj u državne staračke domove bi od 1. jula mogli da dobiju mesto u privatnim domovima uz pomoć državnih subvencija. To je za Tanjug… »

Predstavnici beogradskog Aerodroma na vežbi u Izraelu

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Predstavnici beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla" učestvovali su u dvodnevnoj pokaznoj vežbi bezbednosnih službi "Pelikan", koja je izvedena na Aerodromu Ben Gurion u Tel Avivu , saopšteno je danas. Vežba je, kako se navodi, trajala od 07… »

Zapadne zemlje se u SAD konsultuju oko Kosova

RTV 09.05.2018
PRIŠTINA - Predstavnici SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke okupili su se u Vašingtonu kako bi održali razgovore o dijalogu Beograda i Prištine, tj. o konačnoj fazi ovog procesa, saznaje prištinska Gazeta Ekspres. Izvor je za taj… »

RFZO: Nabaviti putno zdravstveno osiguranje

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) ukazao je danas na potrebnu da se, pre letnjih putovanja, nabavi polisa zdravstvenog putnog osiguranja, i pozdravio činjenicu da takvu polisu nabavlja sve veći broj građana. "Raduje podatak da… »

Selaković položio venac na spomenik Neznanom junaku

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Izaslanik predsednik Srbije i generalni sekretar Nikola Selaković položio je danas, povodom Dana pobede, venac na spomenik Neznanom junaku na Avali. Selaković je venac položio uz najviše vojne počasti i uz postrojenu gardu Vojske Srbije… »

Apelom za Kosmet biće završeno zasedanje Sabora SPC

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Apelom za KiM biće završeno prolećno zasedanje Sabora Srpske pravoslavne crkve, saznaje Blic, a prvobitni tekst tog apela, u toku je zasedanja donekle izmenjen, tako da se, osim na međunarodne činioce, sada apeluje i na domaće političare… »