Izvor: RTV/Hronika arhiva vesti 09.05.2018

Uhapšena 41 osoba zbog nedela protiv polne slobode, braka i porodice

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su, u više odvojenih akcija, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 41 osobu, u cilju suzbijanja krivičnih dela izvršenih protiv polne slobode i protiv… »

Vučinić oslobođen za ometanje hapšenja Miloševića

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio od optužbi Sinišu Vučinića i još trojicu okrivljenih od optužbi za ometanje hapšenja nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića u vili "Mir" u martu 2001. godine, jer nije… »

Optužnica protiv Čovića treći put vraćena na dopunu

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje Specijalnog suda kojim je bila potvrđena optužnica protiv nekadašnjeg šefa Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojše Čovića i još šest osoba u vezi sa otkupom i izgradnjom nekretnina… »

Rožajskoj grupi 56 godina zatvora zbog šverca heroina

RTV 09.05.2018
BARSELONA - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 12 godina zatvora Rahmija Jenera (68) iz Rožaja kao vođu međunarodne grupe švercera heroina iz Turske i Bugarske, a petoricu njegovih saradnika na kazne od šest do 10 godina zatvora… »

Poginuo traktorista u selu Družetići

RTV 09.05.2018
GORNJI MILANOVAC - Traktorista B. Gavrović (61) smrtno je stradao na licu mesta kada se na njega prevrnuo traktor. Nesreća se dogodila sinoć u mestu Kriva strana u selu Družetići, gde je Gavrović vukao drva. Hitna pomoć koja je stigla na lice mesta… »

Migranti se skrivaju u limu, među klompama, u karoseriji...

RTV 09.05.2018
ŠID - Trojicu migranata, jednog Avganistanca i dvojicu Bangladešana, carinici su pronašli na graničnom prelazu Šid sakrivene u kamionu u koji je prevozio lim iz Turske ka Austriji, i to u kolutovima lima, celim telom sakriveni u velikim kesama za… »