Izvor: RTV/Kultura arhiva vesti 09.05.2018

Film o trijumfu ruske košarkaške reprezentacije nad Amerikancima u bioskopima (VIDEO)

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Film "Tri sekunde za večnost" o trijumfu ruske košarkaške reprezentacije nad Amerikancima u sred Hladnog rata, biće od sutra na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, najavio je distributer "Fame Solutions". Film u kome su skoro svi glumci i… »

Elbelu Ferari uručena Plaketa Jugoslovenske kinoteke

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Slavnom američkom reditelju Ejbelu Ferari, gostu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma "Beldoks", uručena je danas Plaketa Jugoslovenske kinoteke za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti. "Dobro je da ovakve ustanove kulture postoje u… »

Rodrigeš: Svaki film dolazi iz praznine

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Svaki film je svojevrsno putovanje, ma koliko bio plod fikcije uvek dolazi iz konkretnog mesta i svaki govori o autoru i mora biti ličan, jer u njemu reditelj izlaže sebe i istovremeno pokušava da sakrije sebe, kaže portugalski sineasta… »

Nagrađene novinarke RTV

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Nacionalni komitet Međunarodnog saveta muzeja Srbije dodelio je nagrade za afirmaciju muzejske delatnosti. Jednu od nagrada dobila je Galerija Matice srpske, a čak dve zahvalnice za promovisanje kulture otišle su u ruke koleginicama iz naše… »

Projekat Maje Miloš odabran za TFL FeatureLab

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - TorinoFilmLab (TFL) objavio listu deset novih filmskih projekata koji su odabrani da učestvuju u programu "FeatureLab", a među odabranima je i "Prvi milion", projekat novog filma scenaristkinje i rediteljke Maje Miloš. Kao i u slučaju… »

Milošu Latinoviću prva nagrada "Esej o glumcu"

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Prva nagrada "Esej o glumcu", koju je ustanovila Kulturno-prosvetna zajednica Požarevca u čast Milivoja Živanovića, dodeljena je Milošu Latinoviću, književniku i direktoru Bitef teatra. Žiri u sastavu: Darko Daničić, Predrag Radonjić… »