Izvor: RTV/Politika arhiva vesti 09.05.2018

Vučić u šetnji "Besmrtnog puka"; Srbija je učvrstila svoje prijateljstvo i saradnju sa Rusijom

RTV 09.05.2018
MOSKVA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je završio dvodnevnu posetu Moskvi učešćem u šetnji "Besmrtnog puka", noseći fotografiju svoga dede Anđelka Vučića. Šefa srpske države da učestvuje u šetnji "Besmrtnog puka", pozvao je predsednik… »

Merkel s Tačijem: Sprovesti sporazume postignute u dijalogu

RTV 09.05.2018
BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel sastala se danas s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem u Berlinu i poručila da sporazumi koji su postignuti u okviru dijaloga Beograda i Prištine moraju da se sprovedu, javlja Radio slobodna Evropa. Kako… »

Dačić dočekao predednika Kipra

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, dočekao je danas na aerodromu "Nikola Tesla" predsednika Republike Kipar Nikosa Anastasijadisa koji će, na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, boraviti u… »

Polovina građana Srbije za ulazak u EU

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Građani Srbije su na skali od jedan do pet odnosima Srbije i EU dali ocenu 2,78, a na referendumu za ulazak Srbije u EU potvrdno bi se izjasnilo nešto manje od polovine građana - 49,5 odsto, rezultati su istraživanja javnog mnjenja o… »

Brnabić: O novom ministru ću prvo obavestiti parlament

RTV 09.05.2018
VALJEVO - Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će najpre Skupštinu Srbije, a ne medije, obavestiti da li će predložiti Sinišu Malog za novog ministra finansija. "Što se tiče predloga za novog ministra finansija, stvarno je red da ja to prvo… »

Nikolić: "Pojas i put" je simbol napretka

RTV 09.05.2018
PEKING - Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić prisustvuje seminaru pod nazivom "Jedan pojas, jedan put - seminar o međunarodnoj finansijskoj komunikaciji i saradnji", koji je… »

Premijerka stavila tačku na gej slikovnice, Srbija ima važnijih tema

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić je izjavila danas da za Vladu ima mnogo važnijih tema od gej slikovnice i da Srbija nema vremena da se time bavi. "Stavila sam tačku na tu stvar, Srbija nema vremena da se bavi time i mi treba da radimo u interesu… »

Gojković sa parlamentarcima BiH: Istorijski čin

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković sastala se danas sa delegacijom Kolegijuma oba Doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a nakon sastanka poručila je da je ova poseta istorijski čin. Gojković je navela da je ova… »

Bramerc danas u Beogradu

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Tužilac Mehanizma za međunarodni krivični sud (MICT) u Hagu Serž Bramerc boraviće u Beogradu od 9. do 11. maja gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministarkom pravde Nelom Kuburović, Tužiocem za ratne zločine… »

Poslanici usvojili set zakona u oblasti odbrane

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas set zakona iz oblasti odbrane, među kojima su Zakon o vojnom obrazovanju, Zakon o Bezbednosno-informativnoj agenciji, kao i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj… »