Izvor: SEEbiz arhiva vesti 09.05.2018

Vučić: Doslednost je velika snaga Srbije, uvek možemo da dođemo do Putina

SEEbiz 09.05.2018
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas kao veoma važno to što su Srbija i Rusija učvrstile prijateljstvo, saradnju u svim oblastima, i naveo da je u razgovorima u Moskvi s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom razgovarao o svim… »

Mattis: Spriječit ćemo Iran u proizvodnji nuklearnog oružja

SEEbiz 09.05.2018
NEW YORK - Sjedinjene Države će sa svojim saveznicima i dalje nastojati spriječiti režim u Teheranu da se dočepa nuklearnog oružja, kazao je danas američki ministar obrane Jim Mattis, dan nakon što je predsjednik Donald Trump objavio povlačenje… »

Brnabić: O novom ministru finansija prvo u Skupštini

SEEbiz 09.05.2018
VALJEVO - Premijerka Srbije Ana Brnabić danas nije htela da kaže ko će biti novi ministar finansija, navodeći da je "red" da svoj predlog prvo obrazloži u Skupštini Srbije jer je to u interesu parlamentarne demokratije. Ona je novinarima u Valjevu… »

EBRD: Hrvatski BDP ove će godine porasti 2,7%

SEEbiz 09.05.2018
AMMAN - Europska banka za obnovu i razvitak (EBRD) u ovoj godini očekuje rast hrvatskog gospodarstva za 2,7 posto, a u idućoj za 2,5 posto, čime se pridružila nizu domaćih i stranih institucija i analitičara koji očekuju usporavanje rasta u odnosu… »

Tri kineske ponude za preuzimanje Gorenja

SEEbiz 09.05.2018
VELENJE - Za preuzimanje najmanje 50 posto udjela u Gorenju, stigle su tri ponude iz Kine. Radi se o kompanijama Qingdao Haier, Midea i Hisense Electric, doznaje se neslužbeno. Pristigle ponude će razmatrati vlasnici u idućih nekoliko dana. Među… »

Sindikat pilota: Upravi Croatia Airlinesa glavni je cilj slikanje, vrijeme je da ih država smijeni

SEEbiz 09.05.2018
ZAGREB - Hrvatski sindikat prometnih pilota obratio se medijima nakon jučerašnjeg sastanka Uprave Croatia Airlinesa s predstavnicima svih sindikata te kompanije. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti. "Obraćamo vam se povodom priopćenja Uprave… »

Stamenković: Vujović je bio u sukobu sa Vladom zbog plata i penzija

SEEbiz 09.05.2018
BEOGRAD - Ekonomista Stojan Stamenković je danas rekao da ne zna povod za ostavku ministra finansija Srbije Dušana Vujovića, ali da je "očigledno da je bio u sukobu sa Vladom Srbije" zbog povećanja plata i penzija. Stamenković je na prezentaciji… »

Beogradska berza: Ponovo slaba trgovina

SEEbiz 09.05.2018
BEOGRAD - Trgovanje na Beogradskoj berzi ponovo je danas utihnulo, uz različito kretanje BELEX indeksa. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 5,0 miliona dinara (42,2 hiljade evra). Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, oporavio se posle jučerašnjeg… »

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila AIK banci kupovinu većinskog udela u Gorenjskoj banci

SEEbiz 09.05.2018
BEOGRAD - Beogradska AIK banka, u vlasništvu Miodraga Kostića, dobila je odobrenje Komisije za zaštitu konkurencije Srbije da kupi većinski udeo u slovenačkoj Gorenjskoj banci. Kako je objavljeno na sajtu Komisije, navodi ova agencija, utvrđeno je… »

Vodafone preuzima poslovanje kompanije Liberty Global u Češkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj i Njemačkoj

SEEbiz 09.05.2018
LONDON - Britanski telekom div Vodafone dogovorio je preuzimanje poslovanja kompanije Liberty Global u Češkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj i Njemačkoj, u sklopu ugovora čija vrijednost iznosi 18,4 milijarde eura. Vodafone će preuzeti Unitymedia u… »