Izvor: Srbija danas arhiva vesti 09.05.2018

Ovako se srpska himna orila Moskvom: Velika čast za našu zemlju (video)

Srbija danas 09.05.2018
U prvom planu su bili Putin, Vučić i Netanijahu. Svet danas obeležava Dan pobede, dan na koji je 1945. godine potpisan akt kapitulacije Nemačke kojim je završen Drugi svetski rat. U sećanje na taj istorijski događaj na Crvenom trgu u Moskvi… »

Incident u Skupštini grada! Đilas gurao odbornika SNS! (VIDEO)

Srbija danas 09.05.2018
Sramota. Incident u Skupštini grada! Đilas gurao odbornika SNS, pa napustio sednicu. Čitava situacija je počela da se zakuvava tako što je Đilas tražio repliku na repliku što po pravilniku nije moguće. Reč je dobio član SNS Aleksandar… »

Ceo svet danas čuo za Vučićevog dedu Anđelka kog su ubile ustaše: Malo ko zna za najteži period porodice predsednika…

Srbija danas 09.05.2018
Vučići kao stara pravoslavna porodica navedeni u turskom popisu iz 16. veka. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić marširao je danas ulicama Moskve u stroju Besmrtnog puka rame uz rame sa ruskim liderom Vladimirom Putinom! Vučić je nosio fotografiju… »

O ovoj pesmi su Vučić i Putin pričali na prijemu: Posle razgovora su zapevali usred Kremlja! (foto/video)

Srbija danas 09.05.2018
Domaćinska atmosfera. Tokom prijema u Kremlju povodom Dana pobede, predsednici Srbije i Rusije razgovarali su o starim ruskim pesmama koje su popularne u Srbiji, na šta se Putin iznenadio kako je čuo da je "Dan pobede" toliko slušan na našim… »

Novo veličanje zločinačke NDH: Duhovni vođa ustaša dobio spomenik i u Sisku

Srbija danas 09.05.2018
Osporena požrtvovanost Dijane Budisavljević koja je iz logora spasila više od 12.000 srpske dece. Ispred sisačke katedrale juče je otkriven još jedan spomenik kardinalu Katoličke crkve u Hrvatskoj, Alojziju Stepincu, kojeg Srbija smatra odgovornim… »

Gradonačelnik Vučević prisustvovao je konferenciji o održivosti kulturnih prostora ''Neutralno''

Srbija danas 09.05.2018
Konferenciju organizuje Fondacija ,,Novi Sad 2021’’ na Dan pobede nad fašizmom. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je konferenciji ,,Neutralno’’ na kojoj se predstavljaju različite prakse u Evropi i regionu o održivosti… »

Pobeda nad neljudskim: Polaganjem venaca u Novom Sadu obeležen dan pobede nad fašizmom (Foto)

Srbija danas 09.05.2018
Ovaj datum je svakako snažan simbol borbe. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević položio je vence na Spomen groblju, a zatim i na spomeniku Novosadskog odreda na Čeneju povodom obeležavanja 9. maja – Dana pobede nad fašizmom. Miloš Vučević… »

Treba znati! U ovom slučaju, policajac ne sme da vas kazni ako pretičete preko pune linije! (foto)

Srbija danas 09.05.2018
Novo pravilo. U starom Zakonu o bezbednosti u saobraćaju, nedovoljno jasno pravilo o preticanju na delu puta sa punom linijom dovelo je do mnogo nesporazuma i kazni. Konkretno, bilo je dozvoljeno da preteknete sporo vozilo na delu puta sa punom linijom… »

Merkelova naredila Tačiju: Dogovor sa Beogradom morate ispoštovati

Srbija danas 09.05.2018
Najavila je i da će o odnosima Beograda i Prištine biti reči i na Samitu u Sofiji. Nemačka kancelarka Angela Merkel sastala se s tzv. kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem u Berlinu i poručila da sporazumi koji su postignuti u okviru dijaloga… »

Besmrtni puk korača Beogradom: Ovako se obeležava Dan pobede nad fašizmom u srpskoj prestonici (video)

Srbija danas 09.05.2018
Velika manifestacija. Stotine Beograđana, predvođenih ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom, učestvuje u akciji "Besmrtni puk", noseći portrete svojih predaka, kako bi obeležili Dan pobede nad fašizmom. Stotine Beograđana… »