Izvor: Studio B arhiva vesti 09.05.2018

Hapšenja zbog nedela protiv polne slobode, braka i porodice

Studio B 09.05.2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su, u više odvojenih akcija, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 41 osobu, u cilju suzbijanja krivičnih dela izvršenih protiv polne slobode i protiv braka i… »

Zabrana ulaska karatistima u skladu sa Ustavom

Studio B 09.05.2018
Odluka Vlade Srbije da ne dozvoli ulazak kosovskim karatistima, za EP u Novom Sadu, sa isticanjem obeležja samoproglašenog Kosova, u skladu je sa Ustavom i pokazuje da sport mora da bude zaštićen od političke zloupotrebe, izjavio Marko Đurić… »

Održana Parada pobede u Moskvi

Studio B 09.05.2018
Predsednik Vučić na vojnoj paradi u Moskvi, rame uz rame sa predsednikom Putinom. „Rusija pamti tragedije rata, razume lekcije istorije koje nam ne daju da žmurimo, a razumemo i ozbiljnost izazova današnjice“, istakao Putin na Crvenom trgu. foto… »

Grčki vikend

Studio B 09.05.2018
Tradicionalna manifestacija „Grčki vikend” biće održana 12. i 13. maja na Trgu republike, pod pokroviteljstvom Grada Beograda, najavili organizatori iz udruženja „Internacionalno prijateljstvo”. Treću godinu zaredom se u Beogradu organizuje… »

Rok za uplatu poreza na imovinu

Studio B 09.05.2018
Rok za uplatu obaveze za drugi kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2018. godinu za fizička lica, preduzetnike i pravna lica je 15. maj 2018. godine, saopšteno je iz Sekretarijata za javne prihode. Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza… »

Protest protiv Đilasa

Studio B 09.05.2018
Ispred gradske skupštine u organizaciji Nezavisnog studentskog pokreta održan protest protiv protiv politike bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa s upozorenjem da se tako nešto nikada ne ponovi. Povodom Dana pobede nad fašizmom, a uoči… »

Konstituisana Skupština Grada

Studio B 09.05.2018
Za predsednika reizabran Nikola Nikodijević, za njegovu zamenicu Andrea Radulović, sekretar i zamenik sekretara. Dragan Đilas pokušao da opstruiše rad Skupštine i skrene temu sa dnevnog reda, ne poštujući ni predsedavajućeg ni odbornike, što su… »

Položeni venci u znak sećanja na oslobodioce

Studio B 09.05.2018
Grad Beograd svake godine obeležava 9. maj, praznik koji predstavlja pobedu slobode nad nacizmom i fašizmom. Član Gradskog veća Steva Tatalović jeu ime Grada Beograda položio venac na Groblje oslobodilaca Beograda 1944. godine. – Danas se… »

Počeo humanitarni košarkaški turnir „Igrajmo za Vasu“

Studio B 09.05.2018
Humanitarni košarkaški turnir „Igrajmo za Vašu“ u organizaciji Doma učenika „Srednje PTT škole“ ima cilj da se pomogne 12-godišnjem Vasiliju Panteliću koji boluje od sindroma oštećenja creva i skuplja novac za operaciju u Londonu. foto… »

Svečani marš „Besmrtnog puka“ u Beogradu

Studio B 09.05.2018
Povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, u Beogradu je danas tradicionalno održan marš „Besmrtni puk“, tokom koga su ulicama prestonice prošetali potomci poginulih u Drugom svetskom ratu, noseći slike stradalih, i mnogobrojni građani. Svečani… »