Arhiva vesti 15.05.2018

Međusobne optužbe Izraela i Palestine na sednici SB UN

RTV 15.05.2018
NJUJORK - Izraelski i palestinski ambasadori pri Ujedinjenim nacijama (UN) optuživali su se danas, na sednici Saveta bezbednosti UN, da su Izrael, odnosno Palestina, prekršili međunarodno pravo samo dan pošto su izraelske trupe ubile više od 50… »

Mega bolja od Zlatibora u okršaju za kotu tri, gostima džaba i 37 poena Papića

Sportski žurnal 15.05.2018
Borac je od početka meča imao kontrolu nad utakmicom, a najzasulužniji za ubedljiv trijumf bio je Darko Balaban sa 21 poenom. Košarkaši Borca iz Čačka pobedili su u gostima Mladost sa 120:66 (30:15, 28:20, 31:16, 31:15) u poslednjem, 10. kolu Grupe… »

Neće biti dodatnih tehničkih pregleda za stare automobile

Politika 15.05.2018
Neće biti duplih tehničkih pregleda kao što je najavljeno, već će oni biti kao i do sada na godinu dana, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. On je pojasnio da je zakonskim odredbama iz 2009. godine predviđeno da… »

Notari će raditi upis nekretnine u katastar

Radio 021 15.05.2018
Prema novom Zakonu o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova umesto na dosadašnjih pet šaltera, čitav postupak upisa imovine završavaće se samo na jednom mestu, kod notara, koji će dokumentaciju od državnih institucija dobavljati u… »

Hitno upozorenje: Crveni meteo-alarm za delove Srbije, prete pljuskovi i grad

Večernje novosti 15.05.2018
Kako je prikazano, crveni meteo-alarm proglašen je za Banat, istočnu i jugoistočnu Srbiju i Kosovo i Metohiju. Republički Hidrometeorološki zavod objavio je danas upozorenje na nepogode u narednih sat vremena na području Južnobanatskog okruga… »

Vučić za Fajnenšel tajms: Opsednut sam Kosovom

N1 Info 15.05.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u intervjuu za Fajnenšel tajms rekao da je "opsednut Kosovom". List navodi kako je Vučić u očima lidera Evropske unije, a pogotovo nemačke kancelarke Angele Merkel, viđen kao najbolja šansa za uvođenje… »

Vučić i Lašet: "Merkelova ceni reforme koje se sprovode u Srbiji"

Blic 15.05.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov domaćin predsednik vlade nemačke pokrajine Severne Rajne Vestfalije Armin Lašet istakli su izuzetnu saradnju i na političkom i ekonomskom planu sa daljom perspektivom razvoja, a Lašet je podržao Srbiju… »

Ministarstvo spoljnih poslova: Srpski diplomata nije bio na prijemu u Jerusalimu

Beta 15.05.2018
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je danas da nijedan srpski diplomata nije prisustvovao prijemu u Ministarstvu inostranih poslova Izraela koji je izraelski premijer Benjamin Netanjahu organizovao dan uoči otvaranja Ambasade SAD u… »

Vučić: Rast BDP ove godine između 3,8 i 4 odsto

Politika 15.05.2018
DISELDORF – Predsednik Srbije Aleksandar Vučičh izjavio je danas da su naše procene da će Srbija ove godine imati rast između 3,8 i četiri odsto. Vučić je to rekao na Poslovnom forumu Srbija - Severna Rajna Vestfalija, gde je u… »

Kijev se preko ruskih novinara sveti za Krimski most

Vesti online 15.05.2018
Upad ukrajinskih specijalaca u redakciju „RIA Novosti Ukrajina“ u Kijevu predstavlja demonstraciju sile uperene protiv onih koji nisu u stanju da se suprotstave, odnosno novinara, što pokazuje da u toj zemlji ne vlada zakon, već anarhija, a samim… »