Izvor: InfoKG arhiva vesti 23.05.2018

ORUŽARI stupili u GENERALNI ŠTRAJK; Brzaković: Kupci bi mogli da OTKAŽU porudžbine

InfoKG 23.05.2018
Radnici prve smene u fabrici "Zastava oružje", njih oko 1700, stupili su u generalni štrajk, a očekuje se da se obustava rada nastavi i u drugoj i trećoj smeni. Oružari poručuju da neće odustati do ispunjenja svih zahteva, kojih ima dosta, s… »

Zaplenjeno 1.270 paklica cigareta u Kragujevcu

InfoKG 23.05.2018
Poreska policija pronašla je i oduzela oko 1.270 paklica cigareta bez akciznih markica u Kragujevcu, saopšteno je iz Poreske uprave. Protiv lica od kojeg su oduzete cigarete biće podneta krivična prijava zbog nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda… »

Dan sveslovenske pismenosti u Univerzitetskoj galeriji

InfoKG 23.05.2018
U okviru obeležavanja 42 godine postojanja Univerziteta u Kragujevcu, sutra od 18 časova biće održan Dan sveslovenske pismenosti na temu „Kultura Slovena: Od Moravske misije do danas“ u Univerzitetskoj galeriji. Predavanje će održati Tamara… »

„Moje bivše, moji bivši“ u Teatru

InfoKG 23.05.2018
Hit predstava „Moje bivše, moji bivši“ biće izvedena sutra od 20 časova na sceni Joakim Vujić Knjaževsko-srpskog teatra. Reč je o urbanom komadu engleskog autora Di Si Džeksona (u originalu „Moja romantična komedija“), u režiji Slađane… »

Poznati izvođači Kraguj Festa, počinje prodaja jednodnevnih ulaznica

InfoKG 23.05.2018
Prodaja jednodnevnih ulaznica za Kraguj Fest startuje u petak, 25. maja, i samo tog dana do ponoći cena karte za četvrtak, 7. jun, biće 800 dinara, a za petak, 8. jun, 600 dinara. Publika će na Kraguj Festu na stadionu Prirodno-matematičkog fakulteta… »

Nastup Velikog narodnog orkestra "Abraševića" i pevača solista

InfoKG 23.05.2018
Koncert tradicionalne muzike na kome će nastupiti Veliki narodni orkestar "Abraševića" i pevači solisti biće upriličen sutra od 20 sati u Pozorištu za decu. Biće to prilika da posetioci uživaju u muzici i pesmi članova "Abraševića" koji, iako… »

“Pepeljuga” umesto “Hilperika” u Pozorištu za decu

InfoKG 23.05.2018
U Pozorištu za decu večeras od 18 časova biće odigrana predstava “Pepeljuga”, umesto komada “Hilperik - Strašni razbojnik i razmažena kneginjica”, zbog bolesti glumce. Poznatu bajku Šarla Peroa je adaptirao i režirao Živomir Joković. U… »

Konstituisani odbori sektora industrije, usluga i poljoprivrede u RPK Kragujevac

InfoKG 23.05.2018
U Regionalnoj privrednoj komori Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga održane su konstitutivne sednice Odbora tri sektora - industrije, usluga i poljoprivrede. Za predsednika Odbora Sektora industrije izabran je Milovan Vidojević, iz privrednog… »

JSP prestaje da održava zgrade

InfoKG 23.05.2018
Javno stambeno preduzeće Kragujevac, zbog organizacionih promena, od 1. juna prestaje da održava stambene zgrade. “Za sve Skupštine stanara i Stambene zajednice koje su sporazumno raskinule Ugovor sa JSP Kragujevac i one koje će sporazumno raskinuti… »

Vaterpolisti “Radničkog” poraženi u Šapcu

InfoKG 23.05.2018
Vaterpolisti “Radničkog” poraženi su u utakmici 10. kola Super lige Srbije od ekipe Šapca, rezultatom 8:7. Najefikasniji u ekipi “Radničkog” bio je Gijom Dino sa tri gola, a toliko je postigao i Mihajlo Repanović na drugoj strani. „Mlada… »