Izvor: Južne vesti arhiva vesti 23.05.2018

Nakon nevremena u Kuršumliji 80 domaćinstava odsečeno od sveta

Južne vesti 23.05.2018
Bujični potoci i velika količina vode usled sinoćnjeg nevremena koje je pogodilo kuršumlijski kraj, oštetili su objekte i mehanizaciju, a stradale su i domaće životinje u preko 80-ak domaćinstava u mesnoj zajednici Kosanička Rača. Žitelji su… »

Železničar izgubio lidersko mesto posle poraza u Pančevu

Južne vesti 23.05.2018
Prvi put ove sezone u plej-ofu rukometaši Železničara nisu na prvom mestu na tabeli pošto su poraženi od Dinama u Pančevu (32:25), a Vojvodina je slavila protiv Metaloplastike u Šapcu i tako pretekla Nišlije. Osim na početku meča (1:0) gosti iz… »

Komisija za utvrđivanje posledica NATO bombardovanja prvo obilazi Vranje

Južne vesti 23.05.2018
Da li je i na koji način bacanje osiromašenog uranijuma u NATO bombardovanju tadašnje Jugoslavije uticalo na zdravlje građana Srbije, utvrđivaće specijalna Komisija koja je osnovana odlukom Narodne Skupštine. Predsednik ove komisije Darko Laketić… »

Očišćeno smeće u Branka Krsmanovića, komunalci na terenu

Južne vesti 23.05.2018
Nakon pisanja Južnih vesti kontejneri oko kojih se rasulo smeće u Ulici Branka Krsmanovića su ispražnjeni, a đubre je pokupljeno. Na fotografijama koje su iz Javnog komunalnog preduzeća Mediana dostavili redakciji vidi se potpuno drugačiji prizor… »

30 godina srbistike na Filozofskom fakultetu u Nišu

Južne vesti 23.05.2018
Zahvaljujući profesorima Nedeljku Bogdanoviću i Miroljubu Stojanoviću od 1987. godine se srpski jezik izučava na niškom Filozofskom fakultetu. Najveće blago ovog departmana su, kažu profesori, studenti koji su postali cenjeni predavači, lektori… »

Preminuo radnik na koga je pao viljuškar, inspekcija pokrenula prekršajni postupak

Južne vesti 23.05.2018
Radnik na koga je u krugu nekadašnje Elektronske industrije pao viljuškar sa kamionske dizalice, sinoć je umro u niškom Kliničkom centru. U Ministarstvu rada kažu da radnik nije bio obučen za bezbedan i zdrav rad, te da će protiv firme koja ga je… »

Tuča navijača privremeno zaustavila saobraćaj na naplatnoj rampi "Nais"

Južne vesti 23.05.2018
Vozila koja su se zatekla na naplatnoj rampi "Nais" kraj Niša odatle se nisu pomerala neko vreme jer su se, kako kažu na "Naisu", navijači Partizana tukli na samoj naplatnoj stanici. Očevici kažu da su se koristile i motke, prisutna je bila i… »

Ponudio da stoku povede sa sobom u zatvor, ali se u zatvor nije javio

Južne vesti 23.05.2018
Nakon što mu je stigao poziv za izdržavanje kazne zatvora od 22. maja, a on ponudio da kaznu izdržava sa stokom koju poseduje na svojoj farmi, jer, navodno, nema ko o njoj da brine, Bojan Radovanović iz Kuršumlije se nije javio na kapiju Okružnog… »

Od mahala do bulevara - knjiga o niškim ulicama i trgovima

Južne vesti 23.05.2018
Kako se Niš razvijao od mahala i sokaka do velikih bulevara, od kasabe do centra južne Srbije, predstavljeno je u knjizi “Ulice i trgovi grada Niša”. Dvojica Nišlija Živojin Stanisavljević i Milan Dimitrijević popisali su 1.462 ulice u gradskim… »

Krateri i dalje na niškim ulicama, najavljeno krpljenje “punom parom”

Južne vesti 23.05.2018
Skoro da ne prođe dan, a da se Nišlije ne žale na udarne rupe na putevima u gradu i ka okolnim selima. Kratera ima svuda, prema svedočenju građana, a u Direkciji za izgradnju grada kažu da od sutra kreću u krpljenje “punom parom”. Svakodnevno… »