Izvor: Politika arhiva vesti 23.05.2018

Partizan odbranio Kup Srbije

Politika 23.05.2018
Fudbaleri Partizana odbranili su trofej Kupa Srbije, pošto su u finalu tog takmičenja u Surdulici pobedili Mladost iz Lučana sa 2:1. Mladost je povela u 21. minutu golom Janka Tumbasevića, a izjednačio je Marko Janković u 30. minutu iz slobodnog… »

Generalni štrajk u fabrici „Zastava oružje”

Politika 23.05.2018
Radnici obustavili proizvodnju uprkos upozorenju da će im plate biti umanjene 10 odsto. – Rukovodstvo zabrinuto zbog mogućeg „fatalnog ishoda” višemesečnih protesta, za koje kaže da imaju i političku pozadinu. Kragujevac – Tačno u šest… »

Dejanu Puzigaći 12 godina zatvora za učešće u ubistvu Brisa Tatona

Politika 23.05.2018
Dejan Puzigaća, jedan od vođa navijača Partizana, osuđen je na 12 godina zatvora za ubistvo u saizvršilaštvu, odnosno da je sa još 15 napadača, 17. septembra 2009. učestvovao u brutalnom prebijanju francuskog državljanina Brisa Tatona koji je od… »

Mihajlović: Gradiće se nove luke, Arapi zainteresovani

Politika 23.05.2018
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je u Beogradu sa predsednikom kompanije Dubai Port World, sultanom Ahmedom Bin Sulajem, potpisala Memorandum o razumevanju i saradnji na projektima razvoja rečnih luka… »

Nemačka spremna da pomogne reforme

Politika 23.05.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija u oblasti vladavine prave sarađivati i primeniti preporuke Venecijanske komisije, a kada je medijska strategija u pitanju, osloniće se, kako je rekao, na pomoć OEBS-a. Vučić je to rekao u… »

Srpske odbojkašice savladale i Poljsku u Ligi nacija

Politika 23.05.2018
MAKAO – Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je drugi trijumf na Tajlandu tokom drugog vikenda Lige nacija, pošto je posle preokreta pobedila Poljsku 3:1 (20:25, 27:25, 26:24, 25:15). Do ukupno četvrte pobede u tom takmičenju, uz jedan… »

Si Vučiću: Spremnost da se odnosi podignu na novi nivo

Politika 23.05.2018
Kineski predsednik Si Đinping, u odgovoru na pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je tražio blisku saradnju sa Kinom u svim oblastima od obostranog značaja, ukazao je da se strateško partnerstvo dveju zemalja odlično razvija i izrazio… »

Sukob dve grupe navijača Partizana na putu za Surdulicu

Politika 23.05.2018
Kod motela „Nais” na autoputu kod Niša „radile“ motke, baklje i letele kamenice. – Desetine povređenih navijača i policajaca i jednočasovna blokada saobraćaja. Zbog sukoba dve grupe navijača Partizana, koji su krenuli u Surdulicu na finale… »

Odlazak Filipa Rota

Politika 23.05.2018
Književnost po njegovom shvatanju nije „izbor za mis moralne lepote”, već snaga iznikla iz drskosti da se u reči udahne život. Nastupio je kraj ere, jer preminuo je jedan od najvećih pisaca današnjice Filip Rot, autor romana „Američka… »

Novi premijer Italije: Biću „advokat odbrane” svih Italijana

Politika 23.05.2018
RIM - Italijanski predsednik Serđo Matarela poverio je premijerski mandat Đuzepeu Konteu (54), koga su predložili Pokret „Pet zvezdica” i desničarska Liga, a Konte je potvrdio ulogu Italije u EU i na međunarodnoj sceni, ali i poručio da će, pre… »