Izvor: Srbija danas arhiva vesti 23.05.2018

Vučić sa delegacijom Odbora francuskog Senata: Punopravno članstvo u EU jeste cilj Srbije

Srbija danas 23.05.2018
Predsednik Vučić je obavestio članove Senata o ekonomskim reformama u Srbiji. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Odbora za evropske poslove Senata Republike Francuske sa kojima je razgovarao o bilateralnim… »

Vučić primio pismo od kineskog predsednika: Naše partnerstvo je sve čvršće, jačaćemo vojnu i ekonomsku saradnju!

Srbija danas 23.05.2018
Prijateljstvo Srbije i Kine. Pridajem veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman sam da sa Vama uložim napor da naše državne odnose podignemo na novi nivo, poručio je predsednik Kine Si Đinping u odgovoru na pismo predsednika Srbije… »

Nikola Gruevski osuđen na dve godine

Srbija danas 23.05.2018
Gruevski je 10 godina bio premijer Makedonije. Makedonski Krivični sud osudio je danas bivšeg makedonskog premijera Nikola Gruevskog (47) na dve godine zatvora zbog nezakonistog uticaja na zvaničnike u ministarstva unutrašnjih poslova prilikom… »

Predsednik Vučić sa Saracinom o saradnji Srbije i Nemačke (foto)

Srbija danas 23.05.2018
Vučić je izrazio zadovoljstvo napretkom saradnje dveju zemalja, posebno u oblasti ekonomije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Srbija u oblasti vladavine prave sarađivati i primeniti preporuke Venecijanske komisije, a kada je… »

Jeziva pretnja i kukasti krst: Grozan grafit o srpskoj deci osvanuo u Hrvatskoj (foto)

Srbija danas 23.05.2018
Odvratno! Hrvatski portal "Index.hr" objavio je slike grafita u Đakovu, koje im je dosatvio anonimni čitalac, a na kom piše "Je**t ćemo srpsku djecu". Pored grafita nacrtan je i kukasti krst. pic.twitter.com/Zqzv0VVHVe — AntifaVjesnik… »

Dojče vele: Od 14. juna Euleks samo savetodavno na KiM

Srbija danas 23.05.2018
Prema rečima tzv. ministra pravde Abelarda Tahirija, Euleks ulazi u prelaznu fazu, što podrazumeva prenos svih predmeta na sudove ili tužioce tzv. Kosova. Misija Evropske unije, Euleks, koja je deset godina na Kosovu bila zadužena za policiju i… »

Stižu prvi stanari u "Beograd na vodi": Do kraja godine počinje izgradnja još četiri objekta (foto)

Srbija danas 23.05.2018
Stambene kule biće završene za mesec i po dana. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas gradilište "Beograda na vodi" gde su u toku radovi na šest objekata i najavio da će do kraja godine početi izgradnja još četiri nove zgrade. -… »

Otvorena izložba "Obnova podgrađa Petrovaradinske tvrđave"

Srbija danas 23.05.2018
Snažna podrška države za očuvanje simbola Novog Sada. Izložba ''Obnova podgrađa Petrovaradinske tvrđave'' koju je priredio Zavod za zaštitu spomenika kulture Novog Sada otvorena je u kompleksu Vojne bolnice u Petrovaradinu. - Izložba je samo mali… »

Bespotrebno: Crnogorski ministar uverava da neće graditi NATO baze

Srbija danas 23.05.2018
Vlada još nije donela konačnu odluku. Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković poručio je danas da na teritoriji te države se neće graditi NATO baza jer, kako je rekao, za tim nema potrebe. On je rekao da planirani vojni poligon na planini… »

Mirović sa ambasadorom Austrije: Odlična privredna saradnja i nove investicije

Srbija danas 23.05.2018
Sastanak predsednika Pokrajinske vlade sa Nikolausom Luterotijem. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa novoizabranim ambasadorom Austrije u Srbiji Nikolausom Luterotijem. Mirović naglasio je da dobra i uspešna saradnja koju… »