Izvor: Subotica.com arhiva vesti 23.05.2018

Ministar Branko Ružić na sastanku sa predstavnicima nacionalnih saveta

Subotica.com 23.05.2018
U sedištu Nacionalnog saveta Mađara danas je upriličen sastanak predstavnika nacionalnih saveta i Branka Ružića, ministra državne uprave i lokalne samouprave, na kome je bilo reči o novom zakonu koji reguliše položaj manjina, a koji će uskoro… »

Fudbal: Partizan kroji evropsku sudbinu Spartaka

Subotica.com 23.05.2018
Večeras oko 21 čas Spartak će saznati da li će igrati Evropu u narednoj sezoni. U međuvremenu golgeter "golubova", Nemanja Nikolić, prešao je u redove vicešampiona Srbije, Partizana. Prvenstvena trka je završena pre nedelju dana. Fudbaleri… »

Fudbal: Spartak izborio igranje u Ligi Evrope!

Subotica.com 23.05.2018
FK "Spartak Ždrepčeva krv" uhvatio je bukvalno poslednji voz za igranje u nekom evropskom takmičenju, posle osam godina. Partizan je večeras osvojio nacionalni Kup i time direktno omogućio Spartaku da kao četvrti u Superligi igra Evropu. Prvu meč… »

Vremenska prognoza za 24. maj (četvrtak)

Subotica.com 23.05.2018
Tokom sutrašnjeg dana, temperatura će se kretati u rasponu od 17 do 28 stepeni, a duvaće slab, pretežno severoistočni vetar, brzinom do 2 metra u sekundi. Dan će obeležiti vedro i sunčano vreme, dok se u večernjim časovima očekuje naoblačenje… »

Subotički Uslužni centar za primer efikasne uprave

Subotica.com 23.05.2018
Gradski Uslužni centar jedan je od retkih koji može da se pohvali da sa građanima komunicira na tri jezika koji su u službenoj upotrebi, a da je pritom brz i efikasan u izdavanju dokumenata. Ovako je rad Uslužnog centra u Gradskoj kući danas ocenio… »

Gerontološki centar – kuća u kojoj se govore jezici manjina

Subotica.com 23.05.2018
Ne samo da je lider u oblasti socijalne zaštite, Gerontološki centar u Subotici je i ustanova u kojoj se govori i informiše na svim manjinskim jezicima, koji su u službenoj upotrebi, i jedina koja ima sajt na romskom jeziku. U ovo, ali i u brigu o… »

Sprečen pokušaj krijumčarenja cigareta i garderobe

Subotica.com 23.05.2018
U saradnji sa policijom, carinici su juče, na izlazu graničnog prelaza "Bački Vinogradi", zaplenili skoro 550 paklica cigareta bez akciznih markica, dok su na ulazu graničnog prelaza "Horgoš", u dva navrata sprečili krijumčarenje ženske garderobe… »

Održan seminar na temu novog Zakona o javnim nabavkama

Subotica.com 23.05.2018
U organizaciji Instituta za ekonomiju i pravo u Maloj gostioni na Paliću održan je seminar na kom je glavna tema bio predlog novog Zakona o javnim nabavkama. Seminar je otvorio potpredsednik Pokrajinske vlade Ivan Đoković. Savetovanje je održano sa… »

Nastavljena izgradnja obilaznice oko Subotice

Subotica.com 23.05.2018
Bez pompeznih najava, rokova i vrpci nastavljeni su radovi na višedecenijskom projektu izgradnje obilaznice oko Subotice. Radovi su vredni više od sedam stotina miliona dinara, a po njihovom završetku u funkciji će biti deset kilometara, odnosno skoro… »

Diskusija o Nacrtu lokalnog plana upravljanja otpadom u petak

Subotica.com 23.05.2018
U Sali Regionalnog Arhus centra Subotica na Otvorenom univerzitetu, u petak, 25. maja, organizovaće se skup na kojem će razgovarati o Nacrtu lokalnog plana upravljanja otpadom, s početkom u 11 časova. Iz Arhus centra pozivaju sve zainteresovane… »