Politika arhiva vesti 23.05.2018

Nemačka spremna da pomogne reforme

Politika 23.05.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija u oblasti vladavine prave sarađivati i primeniti preporuke Venecijanske komisije, a kada je medijska strategija u pitanju, osloniće se, kako je rekao, na pomoć OEBS-a. Vučić je to rekao u… »

Si Vučiću: Spremnost da se odnosi podignu na novi nivo

Politika 23.05.2018
Kineski predsednik Si Đinping, u odgovoru na pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je tražio blisku saradnju sa Kinom u svim oblastima od obostranog značaja, ukazao je da se strateško partnerstvo dveju zemalja odlično razvija i izrazio… »

Šabić: Zbog smanjenog budžeta za plate, moraću da otpuštam ljude

Danas 23.05.2018
Administrativni odbor Skupštine Srbije odobrio poovećanje broja zaposlenih u regulatornim telima i parlamentu Članovi skupštinskog Administrativnog odbora podržali su sistematizaciju radnih mesta u 12 nezavisnih regulatornih tela i u Skupštini… »

Vučić sa Saracinom o saradnji Srbije i Nemačke

B92 23.05.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija u oblasti vladavine prave sarađivati i primeniti preporuke Venecijanske komisije. On je dodao da, kada je medijska strategija u pitanju, osloniće se, kako je rekao, na pomoć OEBS-a. Vučić… »

Gde će prvo nići stanovi od 500 € po kvadratu?

B92 23.05.2018
Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da će prva zgrada za pripadnike snaga bezbednosti početi da se gradi u Nišu ili Vranju u avgustu. Kako je rekla, do kraja 2020. godine biće izgrađeno svih 5.203 stanova na više lokacija u… »

Džaferi: Makedonija i Srbija imaju zajedničke ciljeve

Beta 23.05.2018
Predsednik Sobranja Makedonije Talat Džaferi izjavio je danas da je sa srpskim zvaničnicima u Beogradu imao otvorene i prijateljske razgovore, i da je izražena spremnost obe strane da pomognu jedna drugoj na putu ka Evropskoj uniji (EU). "Makedonija i… »

Laketić: Prva lokacija opština Vranje, a kasnije i KiM

Vesti online 23.05.2018
Nakon konstituisanja Komisije za utvrđivanje posledica bombardovanja, održaćemo sastanak sa relevantnim institucijama, rekao je predsednik komisije dr Darko Laketić. Prva lokacija koju će obići biće opština Vranje. Posle odluke Narodne skupštine… »

Slučaj "Pariz": Opoziv zavađenih diplomata

B92 23.05.2018
Beograd, Pariz -- Ministarstvo spoljnih poslova Srbije opozvaće ambasadora u Francuskoj Rajka Ristića, ali i direktora Srpskog kulturnog centra Radoslava Laleta Pavlovića. Podsetimo, beogradski mediji preneli su sredinom aprila, da su višemesečna… »

Dojče vele piše: Od 14. juna Euleks samo savetodavno na Kosmetu

Večernje novosti 23.05.2018
Misija Evropske unije, Euleks, koja je deset godina na Kosmetu bila zadužena za policiju i pravosuđe, od 14. juna imaće samo savetodavnu ulogu. Misija Evropske unije, Euleks, koja je deset godina na Kosmetu bila zadužena za policiju i pravosuđe, od… »

Matoši: Amerika je uključena u dijalog, sledi priznanje

Blic 23.05.2018
Savetnik kosovskog premijera Halil Matoši tvrdi da su Sjedinjene Američke Države (SAD) već uključene u dijalog Beograda i Prištine. On je za prištinski list "Bota Sot" rekao da je zahtev premijera Ramuša Haradinaja u Briselu da se SAD uključe u… »