Izvor: InfoKG arhiva vesti 24.05.2018

Svađu dovršio nožem: Ubo sagovornika u stomak!

InfoKG 24.05.2018
Kragujevačka policija uhapsila je M.P.(1956) koji je, nakon kraće svađe, nožem ubo muškarca u stomak, nanevši mu teške povrede. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su M.P. (1956), zbog postojanja osnova sumnje da je… »

GV: Stanovi za mlade istraživače kragujevačkog Univerziteta

InfoKG 24.05.2018
Lokalna samouprava će neizgrađeno građevinsko zemlјište površine 0,49 hektara preneti bez naknade u javnu svojinu Republike Srbije, radi realizacije projekta izgradnje višeporodičnog stambenog objekta za mlade istraživače Univerziteta u… »

Oružari nastavljaju štrajk; Vulin: Nema popuštanja pred zahtevima sindikalaca

InfoKG 24.05.2018
U fabrici "Zastava oružje" jutros je nastavljen štrajk. Zahtevi su brojni, između ostalih da se fabrika izuzme iz privatizacije, ne umanjuju plate za 10 odsto, isplati bonus i regres, a traži se i se smena direktora, kao i bolji uslovi rada. U… »

Grad i NSZ opredelili 16 miliona za zapošljavanje

InfoKG 24.05.2018
Za realizaciju programa i aktivnih mera politike zapošljavanja lokalna samouprava i kragujevačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje obezbedili su oko 16,3 miliona dinara. Reč je o programu javnih radova i subvencijama za zapošljavanje lica… »

Osnaži se i menjaj: 200 crnih balona za žene žrtve nasilja

InfoKG 24.05.2018
Simboličnim puštanjem 200 crnih balona ispred zgrade Gradske uprave, Udruženje građana “Jeleče“ najavilo je početak tribine “Osnaži se i menjaj“, posvećene podršci ženama sa iskustvom nasilja. Na tribini su govorili Verica Vidović… »

Suzbijanje KRPELJA u Kragujevcu

InfoKG 24.05.2018
Akcija tretiranja zelenih površina protiv krpelјa biće izvedena sutra u prepodnevnim satima na teritoriji grada Kragujevca, ukoliko vremenski uslovi budu povoljni. Akcijom će biti obuhvaćene zelene površine kod jezera Bubanj, u Velikom parku… »

Bojana Vunturišević u SKC-u

InfoKG 24.05.2018
Bojana Vunturišević nastupa u SKC sutra od 22 časa, u okviru jugoslovenske turneje, zajedno sa svojim bendom koji čine Ivan Mirković Bambi, producent i Bojanin dugogodišnji saradnik, i MKDSL, čuveni beogradski DJ i producent. Bojana Vunturišević… »

Internacionalno takmičenje solo pevača “Radmila Bakočević” u Kragujevcu

InfoKG 24.05.2018
Internacionalno takmičenje solo pevača “Radmila Bakočević”, prvo po redu, biće održano od sutra do nedelje, 27. maja u Kragujevcu. Na takmičenju učestvuje više od 50 solo pevača iz Rusije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, a odluku o… »

Politički film u Kutiji šibica: "Idi i smotri"

InfoKG 24.05.2018
"Idi i smotri" je sovjetski ratni film i psihološki horor beloruskog reditelja Elema Klimova iz 1985. godine i biće prikazan sutra od 19 sati u Kutiji šibica, u okviru ciklusa Politički film. Prikazuje doživljaje dečaka Fljore koji za vreme 2… »

Menadžment i sindikalci ne mogu da se slože oko broja štrajkača

InfoKG 24.05.2018
Rukovodstvo kompanije "Zastava oružje“ iznelo je podatke o broju zaposlenih koji su u štrajku, a oni se ne slažu za tvrdnjama Sindikalne organizacije. Dok menadžment tvrdi da štrajkuje manje od polovine radnika, organizatori kažu da ne radi više… »