Izvor: Jug press arhiva vesti 24.05.2018

Uz pomoć donacije Fondacije Novak Đoković u Medoševcu otvoren vrtić Zeka

Jug press 24.05.2018
NIŠ U niškom naselju Medoševac otvoren je 26. vrtić u okviru Predškolske ustanove Pčelica. Sredstva za ovaj vrtić obezbedili su Fondacija Novak Đoković i grad Niš. Iz Fondacije “Novak Đoković” za adaptaciju starog dela zgrade OŠ “Milan… »

Vranje na prvom mestu u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“, dobija WiFi drvo

Jug press 24.05.2018
VRANJE Vranje je grad sa čije teritorije je stigao najveći broj koverata u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“, koju je organizovalo Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Akciju su masovno podržali Vranjanci i doveli grad na prvo… »

Usvojeni finansijski planovi mesnih zajednica

Jug press 24.05.2018
VRANJE Članovi Gradskog veća u Vranju, na sednici koja je održana, u četvrtak, usvojili su finansijske planove više mesnih zajednica na teritoriji grada i gradske opštine Vranjska Banja. Većnici su prihvatili i izveštaj o radu za 2017. godinu, sa… »

Maturanti vranjske Gimnazije proslavili poslednji dan četvorogodišnjeg školovanja

Jug press 24.05.2018
VRANJE Uz trubače, pesmu, igru i dobro raspoloženje maturanti Gimnazije “Bora Stanković” u Vranju obeležili su poslednji dan u školi. Slavlje je počelo ispred škole uz trubače, a završilo na Trgu Staniše Stošića. Gradom se orila njihova… »

Vece slovenske muzike i knjizevnosti

Jug press 24.05.2018
LESKOVAC Članovi bibliotečke i literarne sekcije uz školski hor priredili su muzičko-poetsko veče, a povod je bio obeležavanja 24. maja, Dana slovenske pismenosti i kulture i Sv. Ćirila i Metodija. Goran Andrejević, pomoćnik direktora i… »

Socijalno preduzetništvo – model zapošljavanja osetljivih kategorija i osoba sa invaliditetom

Jug press 24.05.2018
NIŠ U Nišu se održava Internacionalni forum „Socijalna inkluzija, zapošljivost i tržište rada. Na skupu se razgovara na temu razmene znanja i iskustava u programima i aktivnostima za smanjenje nezapošljivosti i poboljšanja položaja socijalno… »

Talat Dzaferi u Presevu

Jug press 24.05.2018
PRESEVO Predsednik Sobranja Makedonije Talat Dzaferi se sastao sa predsednikom opstine Presevo Sciprimom Arifijem. Na konferenciji za novinare Dzaferi je rekao, “Razgovarali smo o mnogim temama a posebno za mogucnost otvaranja granicnog prolaza… »

Sledećeg utorka bez struje Medvedja, Bojnik i deo Lebana

Jug press 24.05.2018
LEBANE-BOJNIK-MEDVEDJA Zbog revizije TS 110/35 kV „Jablanica“, Elektrodistribucija Leskovac pogon Lebane, primorana je da u utorak 29.maja 2018. godine u vreme od 8 do 17 sati isključi napon korisnicima sa područja opština Lebane, Bojnik i Medveđa… »

Ratni veterani traže prijem kod predsednika i premijerke

Jug press 24.05.2018
LESKOVAC-PROKUPLJE-BEOGRAD Pet udruženja ratnih veterana uputilo je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić u kome je zatražilo sastanak sa njima , uz obrazloženje da je “svaki dalji razgovor sa resornim… »

Familijada 2018.

Jug press 24.05.2018
LESKOVAC U „Nedelji porodice“, u OŠ“Vasa Pelagić“ u Leskovcu , održana je već tradicionalna manifestacija „Familijada“. Ove godine Organizacioni odbor ove manifestacije,organizovao je niz različitih aktivnosti za učenike , njihove… »