Izvor: Južne vesti arhiva vesti 24.05.2018

Otvoren nov vrtić u Medoševcu

Južne vesti 24.05.2018
Vrtić koji je, u prostorijama stare škole, adaptiran parama koje je donirala Fondacija “Novak Đoković” počeo je da radi u Medoševcu, a trenutno ga pohađa četrdesetak mališana. Iako je otvaranje najavljeno još pre godinu dana, direktorka… »

Drugi “Čegarski marš” u Nišu

Južne vesti 24.05.2018
Šetnja kojom se obeležava bitka na Čegru, drugi po redu “Čegarski marš”, održaće se u nedelju 27. maja. Učesnici marša će pešaka preći deonicu od centra Niša do Čegarskog spomenika gde će prisustvovati istorijskom času. Polazna tačka… »

U blizini škole i vrtića pronašli drogu kod dvojice Nišlija

Južne vesti 24.05.2018
Niška policija je, kako navode, prilikom pretresa u blizini jedne osnovne škole kod 40-godišnjaka pronašla nešto manje od grama amfetamina, dok je kod 32-godišnjaka koji je bilo nedaleko od vrtića našla heroin. Policija je saopštila da su protiv… »

Nedovoljno protivgradnih strelaca zbog slabog plaćanja

Južne vesti 24.05.2018
Na teritoriji grada Niša od 13 protivgradnih stanica u funkciji su samo 8. Slična situacija je i u Pirotu, gde je od 10 lansirnih stanica, aktivno 8. U Sekretarijatu za poljoprivredu Niša kažu da je razlog nedovoljna nadoknada koji strelci dobijaju… »

JKP “Mediana”: Šut pored kontejnera prijavljuju oni koji ga bacaju

Južne vesti 24.05.2018
Umesto smeća, kontejneri oko stambenih zgrada u Nišu često su puni šuta, oko njih je stari nameštaj i drugi kabasti otpad i na to se građani često žale. Iz JKP Mediana kažu da upravo oni koji prijavlju, prave lom i izbacuju stare stvari, umesto… »

Nova stranka: Naprednjaci namerno blokiraju rad niškog parlamenta

Južne vesti 24.05.2018
Zbog, kako kaže predsednica Gradskog odbora Nove stranke u Nišu Marija Blagojević, kupovine vremena i zbijanja naprednjačkih redova, vladajuća većina u Nišu namerno blokira rad gradske Skupštine. Kaže i da su odnosi unutar SNS narušeni panikom… »

Firma đaka iz Svrljiga treća u Srbiji, specijalna nagrada za tim iz Niša

Južne vesti 24.05.2018
Čokoladica se može popiti kao čaj i prerađeno bilje koje postaje prostirka za kućne ljubimce, neki su od proizvoda firme Joint Venture iz svrljiške Srednje škole “Dušan Trivunac Dragoš”, koja je osvojila treće mesto na Nacionalnom… »

Posao za 32 pravnika na jugu Srbije

Južne vesti 24.05.2018
Prijem ukupno 160 tužilačkih i sudijskih pripravnika u sudove i tužilaštva u Srbiji obaviće se po prvi put kroz testiranje kandidata, polaganjem testa znanja. Testiranje će sprovesti Pravosudna akademija, a od ukupnog broja, na jugu Srbije biće… »

Zbog poklapanja termina, osmaci ne mogu na Republičko takmičenje iz srpskog

Južne vesti 24.05.2018
Osmaci koji žele da upišu dvojezična odeljenja u gimnazijama širom zemlje, a plasirali su se na Republičko takmičenje iz srpskog jezika, neće moći da polažu oba testa, jer su zakazani za isti datum. Takmičenje se održava u subotu 26. maja u… »

I dalje ništa od turističkih autobusa u Nišu

Južne vesti 24.05.2018
Iako je počela sezona, znamenitosti Niša turisti i dalje ne mogu da obilaze iz turističkog autobusa. Novi plan je da taj posao preuzme Direkcija za javni prevoz, kažu nadležni, ali se ne zna ni da li je ovo gradsko preduzeće u stanju to da radi, pa… »