Izvor: Niške vesti arhiva vesti 24.05.2018

Niš dobio još jedan vrtić

Niške vesti 24.05.2018
Novootvoreni vrtić „Zeka“ deo je Predškolske ustanove „Pčelica“ i trenutno ga pohađa oko 70 mališana uzrasta od tri do šest godina, kojima će u adaptiranoj zgradi stare Osnovne škole „Milan Rakić“ biti pruženi najbolji uslovi za… »

Bela Palanka dobija trg sa fontanom i spomenikom rimskom caru Septimiju Severu

Niške vesti 24.05.2018
Prema rečima v.d. direktora Turističke organizacije Bela Palanka Miloša Lilića, žitelji tog mesta obezbedili su novac za rekonstrukciju pobedom u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ koju je organizovalo Ministarstvo državne uprave i lokalne… »

Student najbolji bacač bumeranga na Balkanu!

Niške vesti 24.05.2018
Tridesetak takmičara iz Niša i Aleksinca nadmetalo se u bacanju bumeranga na platou ispred logora Crveni Krst u Nišu. Ovo je bilo finalno takmičenju u sklopu „Bumfesta“ koji tradicionalno organizuje niška Tehnička škola „Milutin Milanković… »

Trofej Kupa FS Niša ponovo na Bubnju!

Niške vesti 24.05.2018
Finale kupa na nivou grada privuklo je danas oko 1000 ljubitelja fudbala na stadion Čair. Uprkos lošem i promenljivom vremenu publika je imala šta da vidi na terenu gde se vodila velika borba i viđeno mnoštvo lepih poteza koji su opradali epitet… »

Na korak od SP u Rusiji: Trojac iz Niša na Krstajićevom spisku

Niške vesti 24.05.2018
Pripreme su zakazane za period od 2. do 9. juna u Austriji, što će biti uvertira u Svetsko prvenstvo u Rusiji koje je na programu za dvadesetak dana. Naša selekcija će u Gracu odigrati dve prijateljske utakmice, 4.juna protivnik će biti… »

Naissus Niš: Prekidi u vodosnabdevanju zbog radova

Niške vesti 24.05.2018
Ekipe JKP „Naissus“ danas će, pored redovnih aktivnosti, raditi u ulicama: ul. Uroša Dinića, Popovac – ul.Mile Đurđanovića , G.Vrežina ( centar sela – kod prodavnice ), N.Selo; ul. Lukovska.… »

VRATIMO SJAJ NIŠU: Velika akcija prolećnog čišćenja

Niške vesti 24.05.2018
Amfiteatar kod spomenika Šabanu Bajramoviću biće očišćen i ulepšan. Ova akcija sprovodi kompanija Unilever u okviru kampanje „Cif čisti Srbiju“. Podizanje svesti o značaju čistoće i higijenskih navika, ne samo u domovima već i širem… »

Centru za ljudska prava u Nišu stigle prijave policijske torture

Niške vesti 24.05.2018
„Sve prijave su za fizičko zlostavljanje, a stigle su iz različitih mesta – Niša, Beograda, Kuršumlije i Vojvodine“, rekla je Vučković. Vučković je kazala da Centru stižu najrazličitije prijave gradjana koji smatraju da su žrtve… »

Četiri nagrade za Akademsko pozorište SKC-a

Niške vesti 24.05.2018
Akademsko pozorište SKC-a je sa predstavom „Stend AP Serbie“ osvojilo četiri nagrade na Međuokružnoj smotri amaterskih pozorišta Srbije, održanoj u Lebanu od 16. do 22. maja. Sofija Ristić dobila je nagradu za glumicu večeri, Miloš Unić… »

Nagrada za najbolju knjigu za decu i mlade Gordani Maletić

Niške vesti 24.05.2018
Žiri je zasedao u sledećem sastavu: Prof. dr Tihomir Petrović – predsednik, i članice Prof. dr Zorana Opačić i Doc. dr Danijela Kostadinović. Na konkurs objavljen decembra 2017. godine konkurisalo je oko 50 knjiga iz produkcijske 2017. godine… »