Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 24.05.2018

Mihajlović: Nema smetnji ni sa ruske, a ni s kineske strane

Nova ekonomija 24.05.2018
Za nekoliko nedelja biće potpisan ugovor s kineskom stranom o izgradnji treće deonice pruge Beograd-Budimpešta, od Novog Sada do Subotice. To je najavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović. "Dogovor sa… »

Radnici 'Zastava oružja' i danas nastavili štrajk

Nova ekonomija 24.05.2018
U fabrici Zastava oružje jutros je nastavljen štrajk sa zahtevima da se fabrika izuzme iz privatizacije, ne umanjuju plate za 10 odsto, isplati bonus i regres, a traži se i se smena direktora, kao i bolji uslovi rada. Samostalni sindikata fabrike je… »

Vulin poručio radnicima u štrajku: Nemojte da gubimo vreme i kupce

Nova ekonomija 24.05.2018
Nema popuštanja pred zahtevima oružara koji štrajkuju, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. Vulin je dodao da sindikat ne može da menja rukovodstvo i da Zastava oružje ne može biti izuzeta iz zakona. On je rekao da je vrlo zabrinut, jer u… »

Tramp nema pravo da blokira korisnike Twittera

Nova ekonomija 24.05.2018
Savezna sutkinja u Nujorku odlučila je da predsednik Donald Tramp nema pravo da blokira korisnike Twittera jer na taj način krši njihovo pravo na slobodu govora, zajamčeno Prvim amandmanom američkog Ustava. Sutkinja Naomi Rejs Bačvald rekla je kako… »

Rebić: Od 5. jula obavezno fotografisanje vozila

Nova ekonomija 24.05.2018
Po novom pravilnku o tehničkim pregledima, koji počinje da se primenjuje od 5. jula, biće obavezno fotografisanje vozila. Tehnički pregled će trajati znatno duže nego do sada, izjavio je direktor policije Vladimir Rebić. On je naveo da će se više… »

SAD uvodi nove carine na uvoz automobila

Nova ekonomija 24.05.2018
Namera SAD da uvede nove carine na uvoz automobila je još jedan štetan udarac nemačkim ekonomskim odnosima sa SAD. To je izjavio predsednik Asocijacije privrednih komora Nemačke, Erik Švajcer. "Trebalo bi da na to gledamo skoro kao na provokaciju"… »

Proizvođači malina će uskoro započeti proteste

Nova ekonomija 24.05.2018
Proizvođači malina u celoj Srbiji uskoro će započeti proteste ako se na sastanku za sedam-osam dana ne dogovore sa otkupljivačima o ceni maline. Pedsednik Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović rekao je da proizvođači traže prosečnu… »

Hoće li Rusija tražiti odštetu za Južni tok?

Nova ekonomija 24.05.2018
Evropska komisija je saopštila da je okončala antimonopolsku istragu protiv ruske gasne kompanije Gasprom koja je trajala skoro šest godina. Gasprom je postigao dogovor sa antimonopolskim regulatorima EU o reformi svoje cenovne strukture, a takođe se… »

Dojče banka ukida hiljade radnih mesta

Nova ekonomija 24.05.2018
Nemačka Dojče banka saopštila je da ukida hiljade radnih mesta pošto nastoji da usmeri pažnju sa svog globalnog investicionog bankarskog poslovanja na evropsku bazu. Dojče banka je saopštila da će smanjiti broj zaposlenih sa 97.000 na "dosta… »

Jovanović: Srbija nema strategiju, a članstvo u EU nije ni na vidiku

Nova ekonomija 24.05.2018
Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da će narednih 10 godina teći "puzajući proces" evropskih integracija zato što proširenje Evropske unije nije ni na vidiku, a Srbija bi mogla da izgubi čitavu deceniju jer nema strategiju… »