Izvor: Personal magazin arhiva vesti 24.05.2018

Korisnici mreža nesvesno postaju saučesnici u sve učestalijim hakerskim napadima

Personal magazin 24.05.2018
Uprkos rastućim investicijama u odbrambene tehnologije, sajber bezbednost je i dalje na ispitu. Tome je najviše doprinela digitalizacija korporativnih sistema, koja je transformisala iste u virtuelni svet bez granica u…. Uprkos rastućim… »

2. Combis konferencija otvorena najavom rekordnog broja dodatnih događanja

Personal magazin 24.05.2018
Combis konferencija održava se pod krovnom temom Be there.Create value. i usmerena je na stvaranje dodane poslovne vrednosti kroz tech i non-tech sadržaj, kreativna mini događanja i snažan networking. Otvoreno je 12. izdanje Combis konferencije u… »

Skupi upadi u cloud servise ugrožavaju strategije digitalne transformacije

Personal magazin 24.05.2018
Najnovija studija kompanije Kaspersky Lab otkrila je da upadi u podatke danas koštaju preduzeća preko 1,2 miliona dolara. Uspeh projekata digitalne transformacije usporen je strahom i rastućim troškovima izazvanim upadima u takozvane „prenosne… »

IBM predvodi globalnu inicijativu „Call for Code“ čiji je cilj bolja priprema za prirodne nepogode

Personal magazin 24.05.2018
Inicijativa „Call for Code“, čiji je cilj što bolja priprema za prirodne nepogode, pokrenuta je zahvaljujući partnerstvu kompanija IBM i David Clark Cause, podržana je od strane američkog Crvenog krsta i fondacije Linux, a u nju je uloženo… »

Učenička kompanija ’’Groove Street’’ predstavlja Srbiju na evropskom finalu

Personal magazin 24.05.2018
Učenička kompanija „Groove Street” iz Pete ekonomske škole u Beogradu osvojila je prvo mesto na Nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija održanom 14. i 15. maja u Beogradu. Specijalna TeleGroup nagrada…. Učenička kompanija… »

Amazon prodaje policiji moćnu tehnologiju za prepoznavanje lica

Personal magazin 24.05.2018
Amazon, najveća svetska online trgovina u vlasništvu najbogatijeg čoveka na svetu, Jeffa Bezosa, još je 2016. godine predstavila naprednu tehnologiju prepoznavanja lica – Amazon Rekognition. Ova tehnologija funkcioni[e po principu…. Amazon… »

Srbija Kargo naručila je 8 multisistemskih lokomotiva od kompanije Siemens

Personal magazin 24.05.2018
Srbija Kargo, državna transportna kompanija u Srbiji, od kompanije Siemens naručila je 8 Vectron MS lokomotiva. Multisistemske lokomotive će saobraćati na Koridoru 10, koji pokriva Austriju, Mađarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju…. Srbija Kargo… »

Samsung Exynos platforma napada konkurenciju

Personal magazin 24.05.2018
Samsung svoj poznati čipset Exynos planira da ponudi drugim proizvođačima smartfona, uključujući i kineskoj kompaniji ZTE. Najnoviji potez Samsunga svojevrsni je napad na platforme koje je razvio Qualcomm i Mediatek.…. Samsung svoj poznati čipset… »

IN2 predavanja na konferenciji WinDays18

Personal magazin 24.05.2018
Yapolseni u kompaniji IN2 iz Zagreba su učestvovali na konferenciji WinDays18 u Poreču i predstavili raznovrsne projekte IN2 grupe i njihova iskustva. Mirjana Jurković iz IN2 i Tanja Magdić Ukalović…. Yapolseni u kompaniji IN2 iz Zagreba su… »

NOVI SERVIS U PONUDI: MICROSOFT SOFTWARE ASSET MANAGEMENT

Personal magazin 24.05.2018
Comtrade je proširio svoju ponudu softverskih rešenja i u svoj portfolio uveo novi servis – Microsoft Software Asset Management (SAM). Ovo rešenje je dizajnirano da olakša upravljanje softverom na svim…. Comtrade je proširio svoju ponudu… »