Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 24.05.2018

Avion „Er Srbije” sleteo „uz indikacije tehničkih poteškoća”

Politika 24.05.2018
Avion „Er Srbije” na liniji iz Kopenhagena sleteo je na beogradski aerodrom „uz indikacije tehničkih poteškoća” ali se u saopštenju navodi da je sletanje proteklo sigurno i da su svi putnici bezbedno iskrcani iz letelice. Kako se dodaje, avion… »

Ruski i srpski patrijarh otvorili svečanost u čast Ćirila i Metodija

Politika 24.05.2018
MOSKVA - Svečanom službom u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi je započela proslava Dana slovenske pismenosti i kulture. Liturgiju su služila dva patrijarha — moskovski i cele Rusije Kiril i srpski Irinej, kao i nekoliko desetina episkopa… »

Jačanje vojne saradnje Srbije i Kine

Politika 24.05.2018
Pukovnik Milan Ranković, načelnik Uprave za Međunarodnu vojnu saradnju Sektora za politku odbrane Ministarstva odbrane i stariji pukovnik Ma Jongbao, izaslanik odbrane NR Kine u našoj zemlji potpisali su, tokom plan bilateralne vojne saradnje između… »

Strani izdavači vladaju srpskim tržištem udžbenika

Politika 24.05.2018
Sudeći po novom katalogu odobrenih naslova za prvi i peti razred, od 173 ponuđene knjige gotovo trećinu, odnosno 52, štampaju izdavačke kuće „Klet”, „Novi logos” i „Freska”, sve tri deo iste nemačko-slovenačke grupacije. Zakon o… »

Srbin je ovde zrno peska u pustinji

Politika 24.05.2018
Nema plakanja, idemo dalje, bilo je i gore vreme, kažu u Prizrenskoj bogosloviji. Prizren – Liturgijom pod otvorenim nebom u atrijumu Crkve Sv. Spasa u Prizrenu u prisustvu preostalih petnaest Prizrenaca i oko pedeset Srba koji su sa svojom sitnom… »

Patrijarh Irinej u Moskvi: Srbi veoma bliski ruskom narodu

Politika 24.05.2018
Patrijarh srpski Irnej, koji je danas posetio Moskovsku patrijaršiju povodom primanja nagrade Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, poručio je da su Srbi veoma bliski ruskom narodu i da ta bliskost traje već vekovima zahvaljući crkvi… »

Crveni meteo-alarm za jugozapadnu Srbiju

Politika 24.05.2018
Hidrometeorološki zavod Srbije izdao je za danas crveni meteo-alarm za jugozapad Srbije, dok je narandžasti objavljen za područja zapadne i jugoistočne Srbije, kao i Kosova i Metohije. Za ostale delove zemlje izdat je žuti meteo-alarm. Na sajtu RHMZ… »

Ukidanje Zakona o privremenom umanjenju penzija i dalje neizvesno

Politika 24.05.2018
Misija Međunarodnog monetarnog fonda, koja je od 7. maja 2018. godine u Beogradu na pregovorima oko novog aranžmana sa Srbijom, sugerisala je predstavnicima Vlade Srbije da ukinu Zakon o privremenom umanjenju penzija, koji je na snazi već četvrtu… »