Izvor: Politika/Ekonomija arhiva vesti 24.05.2018

Preduzeće „Srbija kargo” kupilo osam „Simensovih” lokomotiva

Politika 24.05.2018
Akcionarsko društvo za železnički prevoz robe „Srbija kargo” kupilo je osam višesistemskih lokomotiva kompanije Simens AG Austrija” za skoro 32 miliona evra, a potpredsednica vlade Zorana Mihajlović kaže da je to prva nabavka najmodernijih… »

Nastavljen štrajk oružara u Kragujevcu

Politika 24.05.2018
KRAGUJEVAC – U fabrici „Zastava oružje” jutros je nastavljen štrajk sa zahtevima da se fabrika izuzme iz privatizacije, ne umanjuju plate za 10 odsto, isplati bonus i regres, a traži se i se smena direktora, kao i bolji uslovi rada. Samostalni… »

Antić: Gaspromnjeft zainteresovan za Petrohemiju

Politika 24.05.2018
Sankt Peterburg - Gaspromnjeft i NIS su zainteresovani za Petrohemiju i u narednom periodu biće intenzivirani razgovori sa ruskom stranom, izjavio je danas ministar energetike Srbije Aleksandar Antić nakon sastanka u Sankt Peterburgu sa predstavnicima… »

Nemački privrednici: SAD veruju samo u zakon džungle

Politika 24.05.2018
Američki predsednik Donald Tramp izdao naredbu Ministarstvu trgovine da sprovede istragu o uvozu automobila. BERLIN - Namera SAD da uvede nove carine na uvoz automobila je još jedan štetan udarac nemačkim ekonomskim odnosima sa SAD, izjavio je danas… »

Crna Gora prihvata potvrde o produžetku saobraćajne dozvole

Politika 24.05.2018
Nekoliko vozila iz Srbije vraćeno je od početka godine sa granice sa Mađarskom zbog papira MUP-a o produženju saobraćajne dozvole. Sličnih događaja je bilo na granici sa Crnom Gorom, ali je tamošnja policija saopštila da građani Srbije u Crnu… »

Ukinuto 360 invalidskih penzija

Politika 24.05.2018
PIO fond obustavio isplatu za 160 penzionera zato što se nisu odazvali pregledu, a za 16 njih predmeti su prosleđeni tužilaštvu radi pokretanja krivične prijave. Novim predlogom o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju… »

Tečni prirodni gas s Krka bio bi preskup za Srbiju

Politika 24.05.2018
Rusija je ponudom Hrvatskoj, da je spremna da u njihovu energetiku uloži milijarde evra, pokazala da traži tržište za svoj tečni gas koji stiže sa Severa čak do Indije. Rusija bi, ukoliko se Hrvatska složi, mogla da ponudi milijarde evra ovoj… »