Izvor: Ritam grada Kg arhiva vesti 24.05.2018

Hapšenja širom Srbije, u Kragujevcu zbog napada nožem

Ritam grada Kg 24.05.2018
U više odvojenih akcija pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja opšteg kriminala uhapsili su 67 osoba, protiv 129 su podnete krivične prijave u redovnom postupku, dok je još osam osoba… »

Stanovi za mlade istraživače Univerziteta u Kragujevcu

Ritam grada Kg 24.05.2018
Ukoliko odbornici Skupštine grada daju saglasnost, grad Kragujevac će neizgrađeno građevinsko zemljište u javnoj svojini površine 0,49 hektara preneti bez naknade u javnu svojinu Republike Srbije, radi realizacije projekta izgradnje višeporodičnog… »

“Oružari”: Sastanak u ministarstvu bez rezultata

Ritam grada Kg 24.05.2018
Ni višečasovni razgovora u Ministarstvu odbrane nisu doveli do rezultata koji bi doprineo smirivanju naraslih tenzija i ispunjenju zahteva radnika fabrike “Zastava oružje”. Kako je saopštio sindikat u Ministarstvu odbrane održan je sastanak… »

Oružari nastavili štrajk

Ritam grada Kg 24.05.2018
Radnici „Zastava oružja“ jutros su nastavili štrajk sa zahtevima da se fabrika izuzme iz privatizacije, ne umanjuju plate za 10 odsto, isplati bonus i regres, a traži se i se smena direktora, kao i bolji uslovi rada. Samostalni sindikata fabrike je… »

Za aktivne mere politike zapošljavanja 16 miliona dinara

Ritam grada Kg 24.05.2018
Na desetoj redovnoj sednici članovi Gradskog saveta za zapošljavanje jednoglasno su usvojli Predlog sporazuma o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa i mera aktivne politike zapošljavanja za 2018. godinu između grada… »

Održana tribina „Osnaži se i menjaj“

Ritam grada Kg 24.05.2018
Simboličnim puštanjem 200 crnih balona u vazduh ispred zgrade Gradske uprave, Udruženje građana „Jeleče“ najavilo je početak tribine „Osnaži se i menjaj“ posvećene podršci ženama sa iskustvom nasilja. Na tribini su govorili Verica… »

Šumadija i Apolon potpisali ugovor o saradnji

Ritam grada Kg 24.05.2018
Fudbalski klubovi „Šumadija 1903“ i „Apolon 4“ potpisali su Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji kojim je udaren temelj za unapređenje uslova i rada oba kluba. Dogovoreno je da FK „Apolon 4“ organizaciono preuzme brigu o Omladinskoj školi… »

Tri nova filma u Sinepleksu

Ritam grada Kg 24.05.2018
Na repertoaru bioskopa Cineplexx Kragujevac Plaza od danas se nalaze tri nova filma: „Solo – Star Wars priča”, „Doviđenja tamo gore“ i „Fantastična žena“. „Solo – Star Wars priča” 2D/3D ukrcaće nas na Hiljadugodišnjeg sokola i… »