Izvor: RTS arhiva vesti 24.05.2018

Međunarodna istraga: Avion iznad Ukrajine oboren raketom iz ruske baze u Kursku

RTS 24.05.2018
Detaljnom analizom video-snimaka utvrđeno je da je malezijski avion iznad Ukrajine pre četiri godine oboren raketom iz ruskog raketnog sistema "buk", koja je ispaljena iz baze u Kursku, saopštio je međunarodni tim istražitelja, prenosi AP… »

Makalister: Nastaviti reforme; Brnabić: Srbija pouzdan partner

RTS 24.05.2018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je u razgovoru sa predsedavajućim Komitetu za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestiocem za Srbiju Dejvidom Makalisterom da Srbija izuzetno ceni podršku koju Evropski parlament pruža Srbiji u… »

Donald Tramp otkazao sastanak sa Kim Džong Unom

RTS 24.05.2018
Predsednik SAD je poručio da je neprimereno da u ovom trenutku održi planirani sastanak sa severnokorejskim liderom "zbog ogromnog besa i otvorenog neprijateljstva" koje je Kim Džong Un pokazao u nedavnom saopštenju. Prethodno, Pjongjang je ponovo… »

Muškarac poginuo u udesu na auto-putu za Zagreb

RTS 24.05.2018
Jedan muškarac poginuo je tokom noći u saobraćajnoj nesreći na auto-putu za Zagreb, kod Dobanovačke petlje, rekla je "Tanjugu" portparol Hitne pomoći Nada Macura. Nesreća se dogodila u 03.28, a lekarska ekipa mogla je samo da konstatuje smrt… »

Arifi: Priština gubi vreme sa ZSO

RTS 24.05.2018
Koordinator za dijalog između Beograda i Prištine u kosovskoj vladi Avni Arifi rekao je da se razgovorom o Zajednici sprskih opština gubi vreme, prenela je "Koha ditore". Arifi smatra da to ne treba da bude jedino pitanje od tolike važnosti, jer je… »

Ugovor sa "Simensom" o nabavci novih lokomotiva za teretne vozive

RTS 24.05.2018
Posle gotovo četiri decenije srpske teretne vozove vući će osam novih elektrolokomotiva. Preduzeće "Srbija Kargo" sklopilo je ugovor sa "Simensom" o njihovoj nabavci, vrednoj 32 miliona evra. Posao se finansira iz kredita Evropske banke za obnovu i… »

Uhapšeno 67 osumnjičenih za kriminal, oko 130 krivičnih prijava

RTS 24.05.2018
U više odvojenih akcija, u cilju suzbijanja opšteg kriminala, policija je uhapsila 67 osoba, a protiv 129 su podnete krivične prijave u redovnom postupku. Još osam osoba uhapšeno po prethodno raspisanim potragama. U saopštenju MUP-a se navodi da je… »

Trgovina organima, vlasnik klinike "Medikus" proglašen krivim

RTS 24.05.2018
Ljutfi Derviši, vlasnik klinike "Medikus", proglašen je krivim i osuđen na sedam i po godina zatvora zato što je bez dozvole u toj medicinskoj ustanovi ilegalno vršio transplantaciju organa. Drugi okrivljeni, Sokolj Hajdini, osuđen je na godinu dana… »

"Novi ugovori Srbije i Kine na Samitu 16 plus 1"

RTS 24.05.2018
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom Kine Li Mančangom o realizaciji infrastrukturnih projekata i ugovorima za nove zajedničke projekte Srbije i Kine. Ugovori će, kako očekuju, biti… »

Euleks primio zahtev suda, nema ovlašćenje da hapsi Labana

RTS 24.05.2018
Misija Euleks saopštila je da je primila zahtev od srpskih vlasti u novembru prošle godine da uhapsi Radomira Labana, koji je u kosovskoj skupštini imenovan za sudiju kosovskog ustavnog suda, ali da misija, s obzirom na sadašnji mandat, ne može da… »