Izvor: RTS arhiva vesti 24.05.2018

Međunarodna istraga: Avion iznad Ukrajine oboren raketom iz ruske baze u Kursku

RTS 24.05.2018
Detaljnom analizom video-snimaka utvrđeno je da je malezijski avion iznad Ukrajine pre četiri godine oboren raketom iz ruskog raketnog sistema "buk", koja je ispaljena iz baze u Kursku, saopštio je međunarodni tim istražitelja, prenosi AP… »

Vučić: Boriću se protiv zamrznutog konflikta, ne želim da budem odgovoran za novi sukob

RTS 24.05.2018
Daću sve od sebe da se izborim protiv stava 80 odsto ljudi koji misle da treba održati zamrznuti konflikt, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o odnosima sa Prištinom. Izvestilac EP za Srbiju Dejvid Makalister ističe da se evropski… »

Donald Tramp otkazao sastanak sa Kim Džong Unom

RTS 24.05.2018
Predsednik SAD je poručio da je neprimereno da u ovom trenutku održi planirani sastanak sa severnokorejskim liderom "zbog ogromnog besa i otvorenog neprijateljstva" koje je Kim Džong Un pokazao u nedavnom saopštenju. Prethodno, Pjongjang je ponovo… »

Muškarac poginuo u udesu na auto-putu za Zagreb

RTS 24.05.2018
Jedan muškarac poginuo je tokom noći u saobraćajnoj nesreći na auto-putu za Zagreb, kod Dobanovačke petlje, rekla je "Tanjugu" portparol Hitne pomoći Nada Macura. Nesreća se dogodila u 03.28, a lekarska ekipa mogla je samo da konstatuje smrt… »

Arifi: Priština gubi vreme sa ZSO

RTS 24.05.2018
Koordinator za dijalog između Beograda i Prištine u kosovskoj vladi Avni Arifi rekao je da se razgovorom o Zajednici sprskih opština gubi vreme, prenela je "Koha ditore". Arifi smatra da to ne treba da bude jedino pitanje od tolike važnosti, jer je… »

Ugovor sa "Simensom" o nabavci novih lokomotiva za teretne vozive

RTS 24.05.2018
Posle gotovo četiri decenije srpske teretne vozove vući će osam novih elektrolokomotiva. Preduzeće "Srbija Kargo" sklopilo je ugovor sa "Simensom" o njihovoj nabavci, vrednoj 32 miliona evra. Posao se finansira iz kredita Evropske banke za obnovu i… »

Uhapšeno 67 osumnjičenih za kriminal, oko 130 krivičnih prijava

RTS 24.05.2018
U više odvojenih akcija, u cilju suzbijanja opšteg kriminala, policija je uhapsila 67 osoba, a protiv 129 su podnete krivične prijave u redovnom postupku. Još osam osoba uhapšeno po prethodno raspisanim potragama. U saopštenju MUP-a se navodi da je… »

Trgovina organima, vlasnik klinike "Medikus" proglašen krivim

RTS 24.05.2018
Ljutfi Derviši, vlasnik klinike "Medikus", proglašen je krivim i osuđen na sedam i po godina zatvora zato što je bez dozvole u toj medicinskoj ustanovi ilegalno vršio transplantaciju organa. Drugi okrivljeni, Sokolj Hajdini, osuđen je na godinu dana… »

"Novi ugovori Srbije i Kine na Samitu 16 plus 1"

RTS 24.05.2018
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom Kine Li Mančangom o realizaciji infrastrukturnih projekata i ugovorima za nove zajedničke projekte Srbije i Kine. Ugovori će, kako očekuju, biti… »

Euleks primio zahtev suda, nema ovlašćenje da hapsi Labana

RTS 24.05.2018
Misija Euleks saopštila je da je primila zahtev od srpskih vlasti u novembru prošle godine da uhapsi Radomira Labana, koji je u kosovskoj skupštini imenovan za sudiju kosovskog ustavnog suda, ali da misija, s obzirom na sadašnji mandat, ne može da… »