Izvor: SEEbiz arhiva vesti 24.05.2018

Trump otkazao summit s Kimom

SEEbiz 24.05.2018
WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je otkazao summit sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong-unom planiran za 12. lipnja u Singapuru. U pismu koje je objavila Bijela kuća, Trump je Kimu poručio da "nažalost" otkazuje summit. -… »

McAllister: Želimo napredak u vladavini prava i oko Kosova

SEEbiz 24.05.2018
BEOGRAD - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju David McAllister je rekao, kad je u pitanju otvaranje novih poglavlja, da je siguran da će Srbija biti nagrađena za svoj neprestani napredak, ali je dodao da žele da vide poboljšanja u oblasti… »

RZD International želi da gradi prugu do Aerodroma Nikola Tesla

SEEbiz 24.05.2018
BEOGRAD - Potprеdsеdnica Vladе i ministarka građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala jе danas sa gеnеralnim dirеktorom kompanijе "RZD International" Sеrgеjom Pavlovim, o rеalizaciji tеkućih… »

Sutkinja odlučila da Trump ne smije blokirati na Twitteru

SEEbiz 24.05.2018
NEW YORK - Savezna sutkinja u New Yorku odlučila je u srijedu da predsjednik Donald Trump nema pravo blokirati korisnike Twittera jer na taj način krši njihovo pravo na slobodu govora, zajamčeno Prvim amandmanom američkog ustava. Sutkinja Naomi Reice… »

Asocijacija malinara Srbije priprema protest zbog niskih otkupnih cena

SEEbiz 24.05.2018
BEOGRAD - Proizvođači malina u celoj Srbiji uskoro će započeti proteste ako se na sastanku za sedam-osam dana ne dogovore sa otkupljivačima o ceni maline, rekao je danas predsednik Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović. On je agenciji Beta… »

Azijska tržišta: Trump izazvao katastrofu u auto sektoru

SEEbiz 24.05.2018
TOKIO – Na azijskim su tržištima investitori oprezni zbog neizvjesnosti u vezi trgovinskih pregovora između Washingtona i Pekinga i poruke predsjednika SAD-a Donalda Trumpa o mogućem uvođenju carina na uvoz automobila. MSCI Asia Pacific Index… »

Udar na Nijemce: Trump razmatra carine na strane automobile

SEEbiz 24.05.2018
WASHINGTON - Dok već i carina na čelik i aluminij pogađa automobilsku industriju, američki predsjednik se sad ciljano okreće protiv uvoznih automobila, prije svega onih iz Njemačke. Američki predsjednik Donald Trump je i službeno naložio… »

Irska u petak na referendumu odlučuje o pobačaju

SEEbiz 24.05.2018
DUBLIN - Tri godine nakon što su legalizirali istospolne brakove, Irci u petak izlaze na povijesni referendum o ublažavanju zakona o pobačaju što bi mogao biti novi korak u liberalizaciji zemlje sa snažnom katoličkom tradicijom. Organizacija… »

Beogradska berza: Komercijalna banka ostvarila čak 163,6 miliona dinara prometa

SEEbiz 24.05.2018
BEOGRAD - Na domaćem tržištu akcija danas je zabeležen odličan promet, koji se u najvećoj meri duguje trgovanju akcijama Komercijalne banke, dok su oba BELEX indeksa oslabila. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 176,2 miliona dinara (blizu 1,5… »

IMD: Hrvatska po konkurentnosti pala na 61. mjesto

SEEbiz 24.05.2018
ZAGREB - Hrvatska je po konkurentnosti u 2018. godini pala za dva mjesta u odnosu na godinu ranije te se sada nalazi na 61. mjestu među 63 države u svijetu, pokazuje najnoviji IMD-ov godišnjak svjetske konkuretnosti. Godišnjak svjetske konkurentnosti… »